Azad Yılmaz, ''Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama'' Suçundan Gözaltına Alındı

TAKİP ET

Azad Yılmaz, yaptığı paylaşımdan dolayı ''Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama'' suçundan gözaltına alındı.

Sosyal medya paylaşımları ile tanınan Azad Yılmaz, Suudi yetkililerin hadsiz şart ve dayatmaları sonucu Fenerbahçe ve Galatasaray'ın iradeleri ile iptal edilen maç sonrası yaptığı paylaşım nedeniyle gözaltına alındı. 

Bakan Yerlikaya, Süper Kupa Finali'nin İptal Edilmesi Sonrası Bir Kişinin Paylaşımları Sebebi ile Gözaltına Alındığını Açıkladı

Yılmaz'ın maçın iptali sonra küfür barındıran paylaşımı gerekçe gösterilerek ''Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama'' suçundan gözaltına alındı. 

Azad Yılmaz'ın gözaltına alındığını AKP'li İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile duyurdu. Yerlikaya şu ifadeleri kullandı:

''Süper Kupa finalinin ertelenmesi sonrası sosyal medya platformu (X) üzerinden yayınlanan küfürlü video nedeniyle A.Y. adlı şahıs “Halkı Kim Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama” suçundan Samsun’da gözaltına alınmıştır.

Halkımız arasında nifak tohumları eken, başka halklara hakaret eden, milli, manevi ve dini değerlerimizi aşağılayanlar bir bir adalete teslim edilecektir.''

Azad Yılmaz halkı kin ve düşmanlığa sevk gözaltı fenerbahçe galatasaray suudi arabistan süper kupa finali