Azerbaycan Altı Ermeni Askerini Esir Aldı

TAKİP ET

Azerbaycan, sabah saatlerinde altı Ermeni askerini esir aldı.

Sabah saatlerinde altı Ermeni askerin Azerbaycan tarafından esir alındığı bildirildi. 

Her iki ülkenin savunma bakanlıkları tarafından da doğrulanan olayda, Azerbaycan Savunma Bakanlığı, 27 Mayıs saat 03.00 sıralarında Kelbecer'in Yukarı Ayrım yerleşim yeri istikametinde, Azerbaycan ordusunun sınırda bulunan mevzilerine giden yolda Ermeni ordusuna ait keşif ve sabotaj grubunun mayın döşeme faaliyetleri yürüttüğünü tespit ettiklerini açıkladı. Söz konusu faaliyetleri tespit edilen Ermeni grubunun kuşatıldığını ve 6 Ermeni askerinin esir alındığını duyuran Azerbaycan, sabah saatlerinde sınırda Ermenistan Silahlı kuvvetlerinin aralarında tankların da bulunduğu bir çok zırhlı aracının hareket halinde olduğu tespit edildiğini ve silahlı kuvvetler tarafından alınan tedbirler neticesinde onların sınıra hareketlerinin engellendiğini de kaydetti.

Ermenistan Savunma Bakanlığı ise askerlerin sınırda Azerbaycan'a komşu olan Gegharkunik bölgesinde mühendislik çalışmaları yürüttüğünü öne sürdü.Bakanlık, esir alınan askerleri geri getirmek için gerekli çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

 

azerbaycan ermenistan 6 ermeni asker altı asker esir aldı sınır mayın döşeme faaliyetler tespit edilen savunma bakanlığı açıklama komşu