Azerbaycan Askeri, Yaralı Ermeni Askerini Tedavi Etti: 'Korkma, Yaşayacaksın'

TAKİP ET

Azerbaycan ordusundan bir askerimiz, cephede yaralanan Ermeni esirine ilk müdahalesini yaptı: "Korkma, Biz seni hastaneye götüreceğiz, yaşayacaksın."

Ermenistan'ın Azerbaycan sınırını ihlal ederek Türk mevzilerine ateş açmasıyla başlayan çatışmalarda 73 askerimiz şehit oldu.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, çatışmalarda en az 400 Ermeni askerinin öldürüldüğünü açıkladı. Ermeni Başbakanı Nikol Paşinyan ise 135 Ermeni askerinin öldüğünü belirterek "Maalesef bu son rakam değil" diyerek ölü sayısının artacağını itiraf etti.

Cephede kaydedilen bir görüntü, cephedeki Türk askerinin yüksek karakterini bir kez daha ortaya koydu. Bir Ermeni esirine ilk müdahalesini yapan askerlerimiz, esiri "Korkma, Biz seni hastaneye götüreceğiz, yaşayacaksın" diye teskin etti.

"Her Zaman Zaferle Beraber Medeniyet Nurları Taşıyan Kahraman Türk Ordusu..."

Görüntüler sosyal medyada Türk Cumhuriyeti'nin Bânisi, Türkiye'nin Halaskârı, Büyük Türk Başbuğu Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk ordusuna ilişkin sözleriyle paylaşıldı:

"Zaferleri ve mazisi insanlık tarihiyle başlayan, her zaman zaferle beraber medeniyet nurları taşıyan kahraman Türk ordusu..."

 

azerbaycan askeri yaralı ermeni askerini tedavi etti korkma yaşayacaksın