Azerbaycan Başbakanı Esedov'un İlk Yurt Dışı Ziyareti Türkiye'ye

TAKİP ET

Azerbaycan Başbakanı Ali Esedov ve beraberindeki heyet, Türkiye-Azerbaycan 9. Karma Ekonomi Komisyonu (KEK) kapsamında Türkiye'ye geldi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Azerbaycan Başbakanı Ali Esedov, bu sabah Oktay'la bir araya gelecek. Görüşmenin ardından Esedov, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilecek.

Oktay ve Esedov ilk olarak 18 Şubat'ta KEK kapsamında Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu ( DEİK) eş güdümüyle düzenlenecek ve iki ülkeden 150 özel sektör temsilcisinin yer alacağı Türkiye-Azerbaycan İş Forumu Genel Oturumuna katılacak.

Türkiye-Azerbaycan 9. Karma Ekonomik Komisyon toplantısı ise 19 Şubat'ta gerçekleştirilecek. KEK Eş Başkanlığını yürüten Oktay'ın Esedov'la baş başa ve heyetler arası görüşmelerinin ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde iki ülke arasındaki anlaşmaların imza töreni düzenlenecek.

Cumhurbaşkanlığından edinilen bilgiye göre kamu ve özel sektör alanlarındaki ticarî anlaşmaların kapsamının 100 milyon doların üstünde olacak.

KEK Azerbaycan Karma Ekonomi Komisyonu Ali Asadov