Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hacıyev "Amacımız Kardeşliğimizin Güçlendirilmesidir"

TAKİP ET

Hikmet Hacıyev, Azerbaycan ile Türkiye'nin 'iki devlet, tek millet' şiarıyla her zaman ve her koşulda birbirlerinin yanında olduğunu ifade etti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Cumhurbaşkanlığı Dış Politika Dairesi Başkanı Hikmet Hacıyev, Türkiye Cumhuriyeti İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile bir araya geldi. İkili arasında baş başa gerçekleşen görüşmenin ardından iki ülkenin medya ve iletişim alanındaki kurumların üst düzey yetkililerinin de katılımıyla heyetler arası bir toplantı düzenlendi.

Hacıyev, Azerbaycan ile Türkiye’nin “iki devlet, tek millet” şiarıyla her zaman ve her koşulda birbirlerinin yanında olduğunu ifade etti.

Türkiye’nin ekonomiden dış politikaya kadar bütün alanlarda kaydettiği gelişme ve başarıların kendilerini de sevindirdiğini belirten Hacıyev, “Amacımız kardeşliğimizin daha da geliştirilmesi ve güçlendirilmesidir” dedi. 

Hacıyev, iki ülkenin medya ve iletişim alanındaki kamu ve özel sektör kurumlarının yakın iş birliği ve koordinasyonundan çok önemli faydalar sağlanacağını dile getirdi.

Hikmet Hacıyev, televizyondan sinemaya kadar bütün alanlarda ortak yapımların üretilmesi, mesleki eğitim ve değişim programları düzenlenmesi, teknoloji ve altyapı paylaşımı ile birlikte iki ülkeye karşı yürütülen kara propagandayla mücadele edilmesi hususlarında ortak adımlarla Türkiye ile iş birliğinin güçlendirilmesinden memnuniyet duyduklarını kaydetti.

Altun ise bilgi kirliliği, yalan haber ve dezenformasyonla mücadeleye kadar geniş bir yelpazede Türkiye ve Azerbaycan arasında ortak çalışmalar yürüteceklerinin altını çizerek "Bu noktada Türkiye-Azerbaycan Medya Platformu oluşturmak üzere mutabakata vardık. Bu platform aracılığıyla iki ülke medyasının entegre bir şekilde hareket etmesini, halkların bilgilendirmesi noktasında etkin bir şekilde faaliyet gösterilmesini, özellikle sosyal medya tarafında ortaya çıkan tezviratlar ve dış dünyadan gelen kara propagandalar ile mücadele noktasında ortak stratejiler üretilmesini değerlendirdik" ifadelerini kullandı.

Hikmet Hacıyev Fahrettin Altun iki devlet tek millet Azerbaycan Türkiye-Azerbaycan Medya Platformu