Azerbaycan'da Ötüken Neşriyat'ın Adını Kullanarak Dolandırıcılık Yaptılar

TAKİP ET

Dolandırıcılar, Azerbaycan'da Ötüken Neşriyat'ın adını kullanarak dolandırıcılık yaptı.

Azerbaycan'da Ötüken Neşriyat'ın adını kullanan dolandırıcılar iş ilanıyla insanları dolandırdı. 

Ötüken Neşriyat'ın açıklamasına göre Azerbaycan'da dolandırıcılar "qeydiyyatçı" ilanıyla insanlara iş vadedip başvuranlardan resmi evraklar için "akt ücreti" adı altında para aldı. 

Ötüken Neşriyat'ın açıklaması şöyle:

"Birkaç gündür sosyal medya hesaplarımıza Azerbaycanlı soydaşlarımızdan gelen ve dikkatimizi çeken bir druumla ilgili olarak kamuoyunu ve takipçilerimizi bilgilendirme ihtiyacı duyuyoruz.

Bakü'de DGK-Ötüken Baku Neşriyat adıyla yayınlanmış bir iş ilanında Ötüken Neşriyat izlenimi uyandırılmaya çalışılmaktadır. İlanla yayınevimizin Bakü şubesi için "qeydiyyatçı" çalışan arandığı, başvuranlardan resmi evraklar için gerekli "akt ücreti" adı altında ücret talep edildiği, adres gösterilerek gün içinde hemen görüşmeye çağırıldıkları şeklinde logomuz da kullanılarak  bir dolandırıcılık faaliyetinin olduğunu öğrenmiş bulunuyoruz. 

Ötüken Neşriyat olarak Azerbaycan'da gerekli hukuki girişimlerde bulunuyoruz. Azerbaycanlı soydaşlarımızı da söz konusu ilana itibar etmemeleri hususunda tüm sosyal medya hesaplarımızdan uyarmayı borç biliriz."

 

azerbaycan ötüken neşriyat dolandırıcılık