Azerbaycan'dan Ermenistan'a Tepki

TAKİP ET

Azerbaycan, Ermenistan'ın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni (BMGK) siyasi, askeri manipülasyon kampanyasının bir aracına dönüştürmeye çalıştığını bildirdi.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan'ın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni (BMGK) siyasi, askeri manipülasyon kampanyasının bir aracına dönüştürmeye çalıştığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Azerbaycan ile Ermenistan arasında kalıcı barışın tesisi için sarf edilen çabalara rağmen Erivan'ın maksatlı gerilim ve rövanş politikasının kurbanı olduğu belirtildi.

Ermenistan'ın, geçen yılın aralık ayında BMGK'yi toplama girişiminin başarısız olduğu anımsatılan açıklamada, "Ermenistan yine BMGK'yi siyasi, askeri manipülasyon kampanyasının bir aracına dönüştürmeye çalışıyor." ifadeleri yer aldı.

Ermenistan'ın BM'nin 1993'te kabul ettiği 4 kararı uygulamadığı, Karabağ’daki işgali yaklaşık 30 yıl sürdürdüğü hatırlatılan açıklamada, Erivan'ın bölgede "kötüleşen insani durum" ve "sürmekte olan abluka" gibi asılsız iddialarla BMGK'ye yaptığı çağrının, Erivan’ın uluslararası hukuka dayalı kabul edilebilir bir çözüm istemediğinin bir göstergesi olduğuna işaret edildi.

Ermenistan'ın silahlı güçlerini Azerbaycan topraklarından tamamen çekmediği, onların ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştığı, bunun engellenmesi için oluşturulan Laçın sınır kontrol noktası için tüm dünyada bir propaganda kampanyası başlattığı kaydedilen açıklamada, kontrol noktasının kaldırılması için Uluslararası Adalet Divanı'na yapılan başvurunun mahkemece oy birliğiyle reddedildiği anımsatıldı.

Azerbaycan Ermenistan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi