Azerbaycan'dan Fransa'ya Karabağ Notası

TAKİP ET

Macron'un rakibi Fransız siyasetçi Pécresse Karabağ'ı yasa dışı ziyaret etmesi nedeniyle, Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Fransa'ya nota verdi.

Fransa'da önümüzdeki yıl yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti'nin adayı olan ve Fransa'nın Ile-de-France bölgesi Cumhurbaşkanı Valerie Pekrez'in 22 Aralık'ta Azerbaycan Cumhuriyeti'nin Hankendi şehrini yasadışı bir şekilde ziyaret etmesi üzerine Azerbaycan, Fransa'ya nota verdi.

Azerbaycan Devlet Haber Ajansı'nın (AZERTAC) aktardığına göre, Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Fransa'nın maslahatgüzarını bakanlığa çağrırarak protesto notası verdi. 


"Azerbaycan'ın Toprak Bütünlüğne Yönelik İhlal"


Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Seçim kampanyasının bir parçası olarak diğer Fransız politikacıların da eşlik ettiği bu ziyaret, Azerbaycan'ın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne yönelik ülkenin ulusal mevzuatının ihlalidir" ifadelerine yer verildi. 

Dışişleri Bakanlığı, Hankendi'ye yapılan ziyareti yasadışı olarak niteledi ve "şiddetle" protesto etti. Açıklamada, "Azerbaycan Cumhuriyeti'nin ilgili yasalarının gereklerini ciddi şekilde ihlal eden bu Fransız vatandaşlarının ulusal mevzuatımıza göre sorumlu olduğu" hatırlatıldı. 

Açıklamada, "Azerbaycan topraklarını yasadışı olarak ziyaret eden Fransız vatandaşlarının adlarının ülkemize girmesi istenmeyen kişiler listesine dahil edildiğini size bildirmek isteriz." ifadeleri kullanıldı.

 

azerbaycan karabağ fransa nota