Azerbaycan Demokrasi ve Refah Partisi Genel Başkanı Kubat İbadoğlu ve Eşi Tutuklandı

TAKİP ET

Azerbaycan'da resmî kayıtlı olmayan partilerden Demokrasi ve Refah Partisinin Genel Başkanı Profesör Doktor Kubat İbadoğlu ve eşi tutuklandı.

Azerbaycan'da resmî kayıtlı olmayan partilerden Demokrasi ve Refah Partisinin Genel Başkanı Profesör Doktor Kubat İbadoğlu ve eşi tutuklandı.

2015 yılında Müsavat Partisinden ihraç edildikten sonra aynı yıl Azerbaycan Demokrasi ve Refah Harekatı'nı kuran İbadoğlu, 2020 yılında hareketini partileştirme sürecine girmişti.

O tarihten bu yana resmî kayıtsız olarak faaliyet yürüten muhalefetteki Demokrasi ve Refah Partisinin Genel Başkanı olan İbadoğlu, eşi ile birlikte, bugün öğleden sonra Azerbaycan diktatörü Aliyev'in kuvvetlerince tutuklandı.

Kızları Zhala Bayramova, ebeveynlerinin tutuklanmasını Twitter'da duyurdu. Bayramova'nın açıklaması şöyle:

"Bugün saat 14.00 sularında @gubad_ibadoglu ve eşi (annem ve babam) Organize Suçlar Ana Departmanı (işkencelerinden dolayı Bondatdel olarak bilinir) tarafından tutuklandı. Muhalefet olan Azerbaycan Demokrasi ve Refah Partisi'ndeki toplantısına gidiyordu.

Muhalefet partisi (ADPR) başkanı olduğu ve üyeleriyle görüşmeyi planladıkları için tutuklandığını varsayıyoruz. Azerbaycan hükümeti hâlâ ADPR'yi kaydetmeyi reddediyor ve üyelerini tutukluyor!"

We assume that he is arrested because, he is a chair of opposition party(ADPR) and they were planning to have meeting with their members. Azerbaijani government still refuses to register ADPR and arrests its members!

— Zhala Bayramova #BayramaNeOldu (@BayramovaZhala) 23 Temmuz 2023

Gubad Ibadoglu Kubat İbadoğlu Azerbaycan Demokrasi ve Refah Partisi Bondatdel Aliyev İlham Aliyev Zhala Bayramova