Azerbaycan Diktatörü Aliyev, Muhalefet Liderini ve Eşini FETÖ'cülük ile Suçlayıp Gözaltında İşkence Yaptırdı

TAKİP ET

Azerbaycan'ın yoğun baskı altındaki muhalefetinden Demokrasi ve Refah Partisi Genel Başkanı Kubat İbadoğlu geçtiğimiz gün diktatör Aliyev'in işkenceleriyle bilinen polis birimince gözaltına alınmıştı.

Azerbaycan'ın yoğun baskı altındaki muhalefetinden Demokrasi ve Refah Partisi Genel Başkanı Kubat İbadoğlu geçtiğimiz gün diktatör Aliyev'in işkenceleriyle bilinen polis birimince gözaltına alınmıştı.

Eşi ile birlikte gözaltına alınan İbadoğlu'nun kızı, ebeveynlerinin gözaltına alınmasını sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarla dünyaya duyurmaya çalışıyor.

Çiftin kızı Zhala Bayramova, ebeveynlerinin gözaltında şiddete uğradığını, vücutlarında morluklar oluştuğunu ve babasının ofisinde yapılan sözde aramada FETÖ ile ilişkili sahte deliller yerleştirilerek babasını haksız bir şekilde FETÖ'cülük ile suçlandığını aktardı.

They opened criminal investigation against @gubad_ibadoglu, now goverment media is fabricating a case against him that he is part Fetö group from Turkey.

— Zhala Bayramova #BayramaNeOldu (@BayramovaZhala) 23 Temmuz 2023

"Kubat İbadoğlu'na karşı bir soruşturma açtılar. Şimdi hükûmet medyası onun Türkiye'deki FETÖ'nün bir parçası olduğuna dair hikâye uyduruyor."

Gözaltının üzerinden henüz bir gün geçmişken Azerbaycan'da diktatör yanlısı medyada İbadoğlu'nun FETÖ ile sözde ilişkisine dair yayınlar yapılmaya başlandı.

Hâlen hücrede tutulan İbadoğlu'na düzenli olarak kullanması gereken ilaçları temin edilmeyerek 

İbadoğlu, 2020 yılında Azerbaycan Demokrasi ve Refah Partisini resmîleştirme çalışmalarına başlamıştı ancak Azerbaycan'da muhalefet kanadında bulunan tüm gruplar gibi, diktatör Aliyev'in yoğun baskılarına maruz kalmaya başlamıştı.

Aliyev, cebir ve şiddet ile ülkesindeki muhalefeti yok etmeye çalışarak Azerbaycan'da saltanatını sürdürmeye gayret ediyor.

Azerbaycan Demokrasi ve Refah Partisi Genel Başkanı Kubat İbadoğlu ve Eşi Tutuklandı

Azerbaycan Aliyev İlham Aliyev FETÖ işkence Kubat İbadoğlu Gubad Ibadoglu Zhala Bayramova