Azerbaycan-Ermenistan Sınırında Çatışma: 49 Ermeni Askeri Öldürüldü, 3 Askerimiz Şehit Oldu

TAKİP ET

Dün akşam saatlerinde Azerbaycan-Ermenistan sınırında Türk ve Ermeni kuvvetleri arasında çatışma çıktı.

Azerbaycanlı gazeteci Hebib Müntezir'in aktardığına göre Ermeni güçlerinin Daşkesen, Kelbecer ve Laçın bölgelerinde Türk mevzilerine ateş açmasının ardından Türk ve Ermeni kuvvetleri arasında silahlı çatışmalar yaşandı.

Azerbaycan ordusu çatışmalarda Ermenilere ait 2 S-300 hava savunma sistemini imha etti. Çatışmalarla birlikte Cermukdakı bölgesinde orman yangını çıktı. Kuvvetli çatışmanın seslerinin gece boyunca Hocavend rayonunun Kırmızı Pazar kasabasından duyulduğu belirtiliyor.

İlk gelen bilgilere göre Azerbaycan ordusundan 4 askerimiz yaralandı. 1 yaralımızın durumunun ağır olduğu bildiriliyor.

Çatışmaların yaşandığı noktalar:

Ermenistan ile Rusya, ABD ve Fransa Arasında Temas

Çatışmaların başlamasının ardından Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan Rus diktatörü Vladimir Putin, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken ile görüştü.

Azerbaycan ordusundan 7 askerin şehit olduğu iddiası sosyal medyada yayıldı. Fakat fotoğrafları paylaşılan şehitlerin, 2021 yılında Laçın-Kelbecer bölgesinde şehit olan askerler olduğu ortaya çıktı.

.6 askerimizin şehit olduğu bildirildi. Azerbaycan ordusu, şehitlerimizin adlarını Fərid Mehbalıyev, Elşən Babazadə ve Əli Əliyev, Azar Memmedov, Şemistan Sadıkov, Ferid Rüstemov olarak açıkladı.

49 Ermeni Askeri Öldürüldü

Ermeni Başbakanı Paşinyan, çatışmalarda 49 Ermeni askerin öldüğünü açıkladı. Pek çok da yaralı olduğu belirtiliyor.

Paşinyan, çatışmaların yoğunluğunun azaldığını ancak "bir-iki noktada Azerbaycan saldırılarının devam ettiğini" söyledi.

Azerbaycan'dan Açıklama

Azerbaycan Savunma Bakanlığı Uluslararası Askeri İşbirliği Dairesi Başkanı Tümgeneral Hüseyin Mahmudov, Ermenistan'ın Azerbaycan mevzilerine sürekli olarak ateş açtığını ve bunun amacının işgalden kurtarılan bölgelerde yürütülen imar faaliyetlerini geciktirmek olduğunu söyledi. 

Çatışmadan ve kayıplardan Ermenistan'ın sorumlu olduğunu vurgulayan Mahmudov, Azerbaycan'ın işgalden kurtarılan bölgelerde yürüttüğü imar çalışmalarında yer alan sivillerin can güvenliğini sağlamak üzere Ermeni saldırılarına cevap verdiğini ifade etti.

Fərid Kəmaləddin oğlu Mehbalıyev   Əli Cavad oğlu Əliyev   Elşən Sahib oğlu Babazadə




 

azerbaycan ermenistan kelbecer çatışma öldürüldü ermeni türk askeri şehit