Azerbaycan Ermenistan'a Savaş Meydanından Cevap Verdi: Fotoğraftaki Ermeni Askerlerin Hiçbiri Artık Yaşamıyor

TAKİP ET

Azerbaycan, Ermenistan tarafından katledilen sivillerin intikamını sahada almaya devam ediyor.

Uluslararası hukuka göre Azerbayca toprağı olan Dağlık Karabağ'ı 30 yıl önce Rus desteği ile katliamlar yaparak işgal eden Ermenistan, şimdi de savaş meydanından kaçarak sivillere saldırmasının bedelini onlarca askerinin canıyla ödedi. 

Azerbaycan, Ermenistan'ın Gence'de sivillere yönelik saldırısına sahada yanıt vermeye devam ediyor. Bugün bir Ermenistan Su-25 savaş uçağını düşürülmesinin ardından Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yeni bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada, "Ermenistan'a ait insansız bir hava aracı daha imha edildi" denildi. Dün geceden beri Ermenistan birliklerinin 500'den fazla kayıp verdiği öğrenildi.

Ermenistan dün gece Gence'deki sivilleri uykusunda vurmuş, 3'ü çocuk, 13 sivili katletmiş ve 48 kişinin yaralanmasına sebep olmuştu.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev de saldırı sonrasında ulusa sesleniş konuşması gerçekleştirerek, Ermenistan'a cevabın savaş meydanında verileceğini söylemişti. Aliyev ayrıca "Topraklarımızdan çekilmezlerse, ordumuz işgalci Ermenileri iti kovar gibi kovalar" ifadelerini kullanmıştı.

Aliyev dağlık karabağ gence paşinyan putin azerbaycan ermenistan rusya