Azerbaycan Ermenistan'ın Kilit Adamını Yakaladı

TAKİP ET

Azerbaycan, Ermenistan'ın askeri sabotaj birimine bağlı bir üsteğmenini yakaladı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, 23 Ağustos’ta saat 05:45′ te Ermenistan Silahlı Kuvvetleri Sabotaj ve İstihbarat Grubu cephenin Goranboy Bölgesi yönünde provokasyon yapmaya çalıştı. Ancak Azerbaycan Ordusu’nun cephenin bu yönünde bulunan birimleri tarafından alınan kararlı önlemler sonucunda düşman kayıplara maruz kalarak geri çekilmek zorunda kaldı. Grup geri çekilirken Ermeni Sabotaj Grubu Komutanı Üsteğmen Gurgen Alaverdyan yakalandı.

ICHKK, Esir Alınan Ermeni Üsteğmen ile İlgili Müzakerelere Başladı

Report.az’a konuşan Uluslararası Kızıl Haç Komitesinin Azerbaycan Temsilciliği Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı İlahe Hüseynova’nın söylediğine göre, Ermeni sabotaj Grubu Komutanı Üsteğmen Alaverdyan’ın esir alınmasıyla ilgili olarak Uluslararası Kızıl Haç Komitesinin tutukluları ziyaret ettiğini, bu kişilere gösterilen muameleyi ve tutukluluk koşullarını gözlemlediğini ve bu kişilerin aileleri ile irtibatını sürdürmelerine yardımcı olduğunu belirtti.

Tüm Sorumluluk Ermenistan’ın Askeri-Siyasi Liderliğine Aittir

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, cephedeki durumun şiddetlenmesine yönelik tüm sorumluluğun doğrudan Ermenistan’ın askeri-siyasi liderliğine ait olduğunu kesin bir dille ifade etti.

azerbaycan ermenistan ıchkk azerbaycan savunma bakanlığı goranboy bölgesi sabotaj ve istihbarat grubu Gurgen Alaverdyan