Azerbaycan, Faşist Molla Rejiminin Casus Ağına Darbe Vurdu: 39 Gözaltı

TAKİP ET

Azerbaycan'da faşist molla rejimi ile yönetilen İran'ın casus ağına yönelik operasyon düzenlendi.

Azerbaycan’ın İkinci Karabağ Savaşı'nda işgalci Ermenistan'a karşı zafer kazanmasından sonra Ermenistan'ın müttefiki olan İran'ın faşist molla rejimi Azerbaycan'a karşı düşmanca faaliyetlerini artırmıştı.

Mahsa Amini protestolarıyla beraber işgal altındaki Güney Azerbaycan'da yaşayan Türklere zulmünü artıran faşist molla rejimi, Azerbaycan ve Türkiye'ye sözde gözdağı vermek için tatbikat yapmıştı.

Son olarak Tahran'da bulunan Azerbaycan Büyükelçiliği'ne silahlı saldırı düzenlenmiş, rejimin göz yumduğu saldırıda elçiliğin güvenlik amiri Orhan Askerov şehit olmuştu. 

Azerbaycan'da, İran'ın Casus Ağına Darbe: SalamNews ve Interaz'a Operasyon

Azerbaycan, Vatandaşlarını İran'a Gitmemeleri Konusunda Uyardı

Azerbaycanlı İstihbaratçılar Elçilik Saldırısında Şehit Olan Orhan Askerov'un Naaşını İranlı Askerlerin Taşımasına İzin Vermedi

Azerbaycan İçişleri Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Bakü ve diğer bölgelerde bazı kuruluş ve iş yerlerine yönelik dün başlatılan operasyonda din adı altında bölücü faaliyetlerde bulunduğu gerekçesiyle 39 kişi gözaltına alındı.

Söz konusu şahısların sosyal ağlarda İran lehinde propaganda yaptıkları, Azerbaycan’da mezhep kavgası çıkarmak istedikleri, İran istihbaratının verdiği görevleri yerine getirdikleri, bilgi aktardıkları iddia edildi.

Tahran'daki Azerbaycan Büyükelçiliğine Yapılan Saldırının Görüntüleri Ortaya Çıktı

Tahran'daki Azerbaycan Büyükelçiliğine Silahlı Saldırı

azerbaycan iran iran casusları casus ağı