Azerbaycan ile Fransa 'Ermenistan' Meselesini Görüştü

TAKİP ET

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian arasında bir telefon görüşmesi gerçekleştiğini duyurdu. 

Görüşme hakkında bilgi veren Bakanlık, ikilinin Azerbaycan-Ermenistan sınırındaki gerilim konusunda görüş alışverişinde bulunduğunu ve bölgede oluşabilecek herhangi bir gerginliğin siyasi ve diplomatik yollarla çözülmesinin öneminin vurgulandığını belirtti.

Bayramov, bölgede barışı sağlamaya yönelik üçlü anlaşmanın öneminin değerlendirildiği belirtilen görüşmede, Ermenistan sınırı boyunca askerlerin Azerbaycan'a ait olan topraklarda yerleştirildiğini dile getirdi.

Azerbaycan, Yapıcı Yaklaşımlarını Anlattı

Sınır geriliminin Ermenistan tarafından abartılmasının ve siyasi amaçlarla kullanılmasının kabul edilemez olduğunu söyleyen Bayramov,  bu tür sorunların müzakerelerle çözülmesinin önemine değindi.

Devlet Sınır Hizmeti yönetiminin derhal bölgeyi ziyaret ederek karşı tarafla müzakerelere başladığını belirten Bayramov, taraflar arasında oluşan fikir ayrılıklarını ve gerilimleri çözmek için Azerbaycan’ın gösterdiği yapıcı yaklaşım hakkında Le Drian'ı bilgilendirdi.

Ayrıca, görüşmede savaş sonrasındaki süreçle ilgili de görüş alışverişinde bulunulduğu bildirildi.

azerbaycan fransa ermenistan görüşme sınır gerilimi ceyhun bayramov jean le drian