Azerbaycan, İsrail'de Büyükelçilik Açacak

TAKİP ET

İran'ın Kapan'da konsolosluk açmasının ardından Azerbaycan'ın İsrail'de büyükelçilik açacağı öğrenildi.

Azerbaycan'ın Ermeni işgalindeki topraklarını kurtarmasının ardından İran, Ermenistan'a olan desteğini giderek artırmaya başladı.

Zengezur Koridoru'nun Azerbaycan'a devredilmesini öngören bir barış anlaşmasının imzalanmasının ardından Erdoğan ve Aliyev, 2 yıl önce cereyan eden ve mutlak Türk zaferiyle sonuçlanan II. Karabağ Savaşı'yla işgalden kurtarılan Zengilan'da havalimanı açılışı yaptı. 

Farsların Kapan'da başkonsolosluk açmasına cevaben Erdoğan, Karabağ'da bulunan Şuşa kentinde başkonsolosluk açılacağını söylemişti.

Şimdi de Azerbaycan'ın İsrail'e büyükelçi atayacağı öğrenildi. Geçmişte İran ve Arap ülkelerinin tepkisinden endişe eden Azerbaycan, İsrail'e büyükelçi ataması yapmamıştı.

Azerbaycan Televizyonu İlk Kez İran'a Karşı Net Tavır Koydu: 'Biz Sizdən Ayrılmazdıq Zülm İlə Ayırdılar'

Nağıyev: "Hiçbir Devletten Çekinmemize Yer Yok"

IndyTurk'ün aktardığına göre Pravda.az'ye konuşan Azerbaycan-İsrail Dostluk Grubu üyesi, Azerbaycan Milletvekili Arzu Nağıyev, "Zaman zaman diyorlardı ki Azerbaycan'ın İsrail'de elçilik açması bazı devletlerin hoşuna gitmez. Azerbaycan'ın dış politikası var. Azerbaycan devleti kendi dış politikasını kendisi belirler. İran, Kapan'da konsolosluk açıp 'Ermenistan bizim ortağımızdır' diyorsa, bizim herhangi bir devletten çekinmemize yer yok" ifadelerini kullandı.

Azerbaycan'ın bağımsızlığını tanıyan ilk devlet Türkiye iken, ikinci devlet ise İsrail olmuştu. O günden bu yana Bakü'nün en yakın dostları arasında yer alan İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ikili ilişkilerin inşa edilmesinin 30. yıl dönümünde Aliyev'e mektup göndererek İsrail'de bir elçilik açılmasını istemişti. Herzog'un göreve gelişinin ardından Türkiye-İsrail ilişkileri de yeniden onarıldı.

Türkiye, İsrail'e Büyükelçi Atadı

İsrail, Türkiye'ye Büyükelçi Atadı

azerbaycan isralii israli israil büyükelçilik açacak iran ermenistan