Azerbaycan, Kızılhaç'ın Ermenistan Şubesini Kaçakçılıkla Suçladı: Karabağ Yolu Kapatıldı

TAKİP ET

Azerbaycan, Kızılhaç aracılığıyla yapılan kaçakçılık soruşturması nedeniyle Laçin kontrol noktasından geçişin geçici olarak kapatıldığını açıkladı.

Azerbaycan, Dağlık Karabağ bölgesini Ermenistan’a bağlayan tek yolu geçici olarak kapatıı ve Kızılhaç’ın Ermenistan şubesini kaçakçılık yapmakla suçladı.

Azerbaycan Devlet Sınır Servisi yaptığı açıklamada, "Kızılhaç’ın tıbbi araçlarını 'kaçakçılık’ için kullanmasına ilişkin soruşturma kapsamında Laçin devlet sınır kontrol noktasından geçişler geçici olarak durdurulmuştur’’ dedi.


 
Uluslararası Kızılhaç Komitesi ise yaptığı açıklamada "Laçin Koridoru üzeriinden izinsiz mal taşınmasına dair endişelerin farkında olduğunu ve söz konusu faaliyetleri desteklemediğini" belirtti.

Söz konusu açıklamada, "Kızılhaç Komitesi’ne ait hiçbir araçta izinsiz malzeme bulunmamıştır. Tüm ürünler Azerbaycan Cumhuriyeti tarafından gümrük kontrolüne tabi tutulmaktadır. Ancak, bilgimiz dışında dört şoförün geçici olarak Kızılhaç amblemi taşıyan özel araçlarıyla bazı ticari malları taşımaya deşebbüs etmesinden üzüntü duyuyoruz. Bu kişiler Kızılhaç personeli değildir ve görev sözleşmeleri Kızılhaç tarafından anında feshedilmiştir." açıklamalarına yer verildi.

Azerbaycan ermenistan Kızılhaç Laçin