Azerbaycan Ordusu: TSK Yapısına Benzer Reformlar Yapıyoruz

TAKİP ET

Azerbaycan Savunma Bakanı Orgeneral Zakir Hasanov ve Türkiye Savunma Bakanı Hulusi Akar ortak basın toplantısı düzenledi.

İki Türk cumhuriyetinin milli savunma bakanları, Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanlığında bir araya geldi.

Azerbaycan Savunma Bakanı Orgeneral Zakir Hasanov'un ziyaretiyle yapılan görüşme sonrasında Hulusi Akar ve Zakir Hasanov ortak basın toplantısı düzenledi.

Akar basın toplantısında Şuşa Beyannamesi'nin taşıdığı önemi vurgulayarak soydaş iki ülkenin ordularının askeri eğitim ve diğer konulardaki iş birliğini geliştirmeye yönelik çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. Ermeni işgalinden kurtarılan Karabağ topraklarında tarımdan hayvancılığa, endüstriden yol inşaatlarına kadar yoğun bir yapılaşma hareketi sürdüğünü belirten Akar, Kafkasya'ya barışın Azerbaycan ve Türkiye orduları arasında gelişen iş birliği ile geleceğini kaydetti. "İki devlet, tek millet"in bölgeye barış getirmek istediğini vurgulayan Akar, "Azerbaycan ve Türkiye'nin Kafkasya'ya barış ve huzurun gelmesi için elinden gelen gayreti gösterdiğini herkes görüyor. Temennimiz bir an önce barışa, huzura kavuşarak herkesin güven ve refah içinde yaşamını sürdürmesidir" diye konuştu.

Akar'ın "değerli can kardeşim" diye hitap ettiği ve "Kendi şahsında tüm Azerbaycan Türküne saygılarımı sunuyorum" dediği Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov ise "Azerbaycan Ordusunun yapısında Türk Silahlı Kuvvetlerinin ordu yapısına benzer reformlar hayata geçiriyoruz. Bu yönde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Azerbaycan’a büyük desteği var. Bu konuda da büyük yol katettik. Millî Savunma Bakanı’na bir kez daha teşekkür ediyorum, bütün meselelerde bize destek veriyor. Eminim ki kısa bir müddette Azerbaycan Ordusunun savaş yeteneğini artıracağından ve tüm uygulamaları hayata geçirerek Türk Silahlı Kuvvetleri ile birlikte faaliyete hazır olacağından eminim" ifadelerini kullandı.

zakir hasanov hulusi akar milli savunma bakanı türkiye azerbaycan