Azerbaycan Orman Yangınları Sebebiyle Türkiye'ye Destek Gönderecek

TAKİP ET

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türkiye'nin orman yangınlarıyla mücadelesine destek vermek için 200 kişilik itfaiye ekibi gönderecek.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Daha önce orman yangınları için Türkiye'ye bir ekip gönderen Aliyev, bir ekip daha göndereceğini belirtti. 

Azerbaycan'dan özel eğitimli 200 itfaiyeciden oluşan bir grup daha göndereceğini söyleyen Aliyev'in bu desteğiyle Türkiye'ye yardım için gelen personel sayısı 710 olacak. 

Aliyev'in verdiği destek için teşekkürlerini ileten Erdoğan, ''Yoğun bir çalışma devam ediyor. Yangınlarla mücadele için tüm imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız. Azerbaycan'ı özellikle zikretmek durumundayım. Buraya gelmeden önce Aliyev'le bir telefon görüşmesi yaptık. Şu anda 600'ı aşkın yetişmiş itfaiyeci göndermiş durumda, bunu arttırabiliriz diyor araç gereçleriyle. Son olarak 100 itfaiyeciyi göndereyim dedi. İsabetli olur dedim. Bugün büyük ihtimalle gelirler'' şeklinde konuştu.

Aliyev, daha önce gönderilenlere ilaveten 40 itfaiye aracının da yola çıktığını belirtti. Gelecek 40 araçla beraber Azerbaycan'dan gelen araç sayısı 93 olmuş olacak. 

azerbaycan ilham aliyev destek orman yangını 200 kişilik ekip yardım