Azerbaycan, Rus Helikopterini Yanlışlıkla Düşürdüğünü Açıkladı

TAKİP ET

Rusya Savunma Bakanlığı, Rusya'ya ait bir helikopterin vurularak düşürüldüğünü açıkladıktan sonra Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı helikopterin Azerbaycan tarafından düşürüldüğünü duyurdu.

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Rusya'ya ait Mi-24 tipi askeri helikopter Ermenistan'da düşürüldüğü bildirildi. Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti yakınlarında meydana gelen olayda iki kişinin öldüğü, bir kişinin yaralandığı açıklandı.

Rusya Savunma Bakanlığı, günlerdir çatışmaların yaşandığı Ermenistan'da bir helikopterlerinin düşürüldüğünü duyurmuş, ancak roketatar atışına maruz kalan helikopterin kim tarafından vurulduğuna ilişkin bilgi vermemişti.

Medyada, önce helikopterin Ermenistan tarafından düşürüldüğü bilgisi yer alsa da sonrasında Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamayla olay netliğe kavuştu.

Açıklamada bu olayın bir kaza olduğu belirtilerek trajik hadise sonucu Rus tarafından özür dilendi. Ayrıca helikopterde öldürülen mürettebatın ailelerini de başsağlığı mesajı paylaşıldı.

Açıklamanın son kısmında ise Azerbaycan'ın uygun bir tazminat ödemeye hazır olduğu belirtildi.

Azerbaycan helikopter ermenistan rusya yanlışlıkla