Azerbaycan Türkleri 28 Yıldır Sakladıkları İşgal Edilen Topraklarının Tapularını Çıkardı

TAKİP ET

Yurtları Ermeni işgalinden kurtarılan Azerbaycan Türkleri, 28 yıl boyunca sakladıkları tapularını sandıklardan çıkardı.

Azerbaycan'da, yıllardır Ermeni işgali altında bulunan toprakların Azerbaycan ordusunca kurtarılmasının sevinci yaşanmaya devam ediyor.

Azerbaycan tarih ve kültürünün simgelerinden olmasının yanı sıra hem bölgeye hakim coğrafi konumu hem de Dağlık Karabağ'ın en büyük şehri Hankendi'ye giden yolun üzerinde bulunması nedeniyle stratejik önem taşıyan Şuşa, 8 Mayıs 1992'de Ermenistan güçlerince işgal edilmişti. Azerbaycan ordusu ise Şuşa'yı 8 Kasım'da işgalden kurtarmıştı.

Ülkenin farklı yerlerinde yaşayan Dağlık Karabağ'ın kalbi Şuşalı aileler de bir zamanlar terk etmek zorunda kaldıkları memleketlerinin işgalcilerden temizlenmesini bayram havasında karşıladı.

Bakü'de yaşayan Meherremovlar ailesi Şuşa'dan ayrılmak zorunda kaldıklarında küçük yaşlarda olan 3 çocukları bugün torunlarıyla artık büyük aile olarak Şuşa'ya dönecekleri günü iple çekiyor.

Baba Hamlet Meherremov, Şuşa'daki evlerinin tapusunu ve diğer evraklarını bugüne kadar sakladığı yerden çıkartarak sevinçle torunlarına gösterdi ve orada bir evlerinin olduğunu, yurtlarına dönecekleri ana sayılı günler kaldığını söyledi.

Meherremov, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tam bir Azerbaycan için Karabağ'ın şart olduğunu, tam bir Karabağ için de Şuşa'nın vazgeçilmez olduğunu belirterek "Şuşa benim için Azerbaycan demektir" şeklinde konuştu.

Şuşa'dan çıktıklarında fotoğraf albümlerini ve evlerine ait evrakları yanlarında götürdüklerini söyleyen Meherremov, "Bir gün geri döneceğimizi biliyorduk. Artık gerçeğe dönüştü. Oraya yalın ayak, emekleyerek bile giderim. Mutlaka döneceğiz" dedi.

Anne Sugayet Meherremov da yıllardır her gün Şuşa'yı rüyalarında gördüğünü, doğduğu toprakları hiçbir zaman aklından çıkarmadığını söyledi.

azerbaycan dağlık karabağ aileler tapularını çıkardı 28 yıl önce tapularını çıkardılar ermeni işgali ermenistan dağlık karabağ türkiye rusya şuşa zafer sevinci türk yurdu karabağ aileler tapularını çıkardı azerba