Azerbaycan ve Ermenistan Arasında Geçici Ateşkes Sağlandı

TAKİP ET

Azerbaycan ve Ermenistan, bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere "geçici insani ateşkes" konusunda anlaşma sağladı. 

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan ile ateşkes kararının alındığını duyurdu. Geçici insani ateşkesin 18 Ekim yerel saatle 00:00’dan itibaren geçerli olacağı kaydedildi.

Bakanlığın açıklamasında “Bu karar AGİT Minsk Grubu eş başkanlarını temsilen ABD, Fransa ve Rusya Başkanlarının 1 Ekim 2020 tarihli AGİT Minsk Grubu eş başkanlarının 5 Ekim 2020 tarihli açıklamasına dayanmaktadır. 10 Ekim Moskova bildirisine uygun olarak kabul edildi” denildi.

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Anna A. Naghdalyan ise sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Ermenistan ve Azerbaycan 18 Ekim'de yerel saatle 00.00 itibari ile insani ateşkesi kabul etti” dedi.

9 Ekim'de Moskova'da bir araya gelen iki ülkenin dışişleri bakanlarının toplantısından ateşkes kararı çıkmıştı. Ancak o kararın üzerinden 8 gün geçmesine rağmen Ermenistan ateşkes kararını defalarca kez ihlal etmişti.

 

Aliyev paşinyan putin azerbaycan ateşkes ermenistan rusya