Azerbaycan ve Türkiye'den Fransa'nın Dağlık Karabağ Kararına Tepki

TAKİP ET

Azerbaycan ve Türkiye, Fransız Senatosu'nun tavsiye niteliğindeki sözde Dağlık Karabağ Cumhuriyeti'nin tanınması kararını kınadı.

Fransa Senatosu, dün yapılan oylama sonucu sözde Dağlık Karabağ Cumhuriyeti'nin tanınmasını öngören teklifi 305 oyla kabul etmişti.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Fransız Senatosu'nun Sözde Dağlık Karabağ Cumhuriyeti'ni tanıyan kararının Ermenistan yanlısı senatörler tarafından önerildiği belirtilerek "Fransız Senatosu'nun taraflı bir karar onaylaması provokasyon olarak kabul edilebilir. Arabuluculuk rolünü üstlenen bir ülke tarafından böyle bir kararın kabul edilmesi, bu ülkenin tarafsızlığı konusunda ciddi şüphe uyandırıyor. Bu karar, Azerbaycan toplumunda adil bir arabulucu olan Fransa’nın itibarını da baltalıyor"  denildi.

Türk Dışişleri'nden yapılan açıklamada ise "Fransız Senatosu'nun söz konusu kararı kabul etmesinin uluslararası hukukun aşağılanmasına bir örnek teşkil ettiği" ifade edildi.

azerbaycan türkiye ortak tepki fransaya tepki fransanın sözde dapşlık karabağı tanıması ilham aliyev dapşlık karabağ ermenistan fransa senatosu fransa senatosunun skandal kararı dışişlerinden açıklama güncel haberl