Azerbaycan'da Gündemi Değiştiren Öğrenci: Rüstem İsmailbeyli

TAKİP ET

Azerbaycan, son günlerde Eğitim Bakanlığı önünde bir grup genç tarafından gerçekleştirilen protesto gösterisinin etkilerini konuşuyor.

Azerbaycan, son günlerde Eğitim Bakanlığı önünde bir grup genç tarafından gerçekleştirilen protesto gösterisinin etkilerini konuşuyor. Polisin sert müdahalesinin ardından gözaltına alınan ve polise mukavemet etmek suçundan hakim karşısına çıkarılan Rüstem İsmailbeyli, olayların sembolü oldu.

Bakü Devlet Üniversitesi Doğu Araştırmaları Fakültesi öğrencisi İsmailbeyli ve arkadaşları, 1 Haziran'da tahsil edilmek istenen öğrenim harcının ve karantina şartları nedeniyle sınavlarının iptalini istediklerini dile getirmek için Bakanlık önünde toplanmıştı.

Bakü Polis Merkezinden yapılan açıklamada öğrencilerin sert polis müdahalesinin ardından gözaltına alınmasına gerekçe olarak grubun izinsiz bir şekilde özel karantina kurallarını ihlal etmeleri gösterildi.

Sosyal mesafeyi ihlal etmek suretiyle toplum sağlığını tehlikeye attığı söylenen 7 genç gözaltına alındı. İdari para cezası uygulanan 6 genç işlemlerinin ardından serbest bırakılırken gösterinin düzenleyicisi olduğu gerekçesiyle Rüstem İsmailbeyli'nin gözaltı süresi uzatıldı.

Ücretsiz eğitim hakkını savunan İsmailbeyli'nin hapis cezası istemiyle yargılanacak olmasına her kesimden eleştiriler geliyor. Demokrasi ve hukuk standartlarından her geçen gün uzaklaşan Aliyev idaresine tepki giderek büyüyor.

Bakü Devlet Üniversitesi Eğitim Bakanlığı gözaltı ilham aliyev karantina Rüstem İsmailbeyli Rüstəm İsmayılbəyli Ücretsiz Eğitim