Azerbaycan'dan İran'ın "Terörist Gruplar" İddiasına Sert Yanıt

TAKİP ET

İran'ın Azerbaycan'ı terörle suçlayan açıklamasına Azerbaycan'dan sert bir yanıt geldi.

İran'ın faşist molla rejiminin Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Azerbaycan'da terörist gruplar bulunduğunu iddia etmişti.

Abdullahiyan'ın açıklamasına yanıt veren Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Leyla Abdullayeva, "Terörist aramak isteyenlere tavsiyemiz, etraflarına iyi bakmalarıdır" dedi.

Lübnan'dan El-Manar kanalına röportaj veren Abdullayeva, İran'ın Azerbaycan karşıtı kampanyasının İran'a bir fayda sağlamayacağını söyleyerek "44 günlük savaşta da belirtmiştik şimdi de belirtiyoruz ki Azerbaycan topraklarında iddia edildiği gibi hiçbir terörist olmadı ve şimdi de yoktur. Terörden mustarip bir ülke olan Azerbaycan'da, hiçbir zaman teröristlere yer olmamıştır" şeklinde konuştu.

Azerbaycan'ın Ermeni işgalindeki topraklarını şehitlerin kanları ve canları ile kurtardığını belirten Abdullayeva, "100 binden fazla askeri olan Azerbaycan'ın, paralı askerlere ihtiyacı yoktur. Savaş sırasında İran tarafından böyle bir suçlama yapılmadı ve savaştan sonra yeni hükümet iktidara gelene kadar da bu konuda endişeye mahal durum yaşanmadı" ifadelerini kullandı.

İran'ın söz konusu suçlamalarının İran tırlarının Azerbaycan'ın işgalden kurtardığı topraklarına yasa dışı girişlerine izin verilmemesinden sonra başladığını belirten Abdullayeva, "Terörist aramak isteyenlere tavsiyemiz, etraflarına iyi bakmalarıdır. İşgal altındaki bölgelerde Ermeni paralı savaşçıların bulunmasına ilişkin net kanıtları, geçen yıl İran'ın Bakü Büyükelçiliği dahil tüm büyükelçiliklere iletmiştik" dedi.

Azerbaycan'dan İran'ın "Terörist Gruplar" İddiasına Sert Yanıt