Azerbaycan'dan Rusya'ya Karabağ Notası

TAKİP ET

Rusya Devlet Duması Milletvekili Milonov'un işgal altındaki Azerbaycan topraklarına izinsiz bir şekilde girerek Dağlık Karabağ'daki sözde rejimin başı ile görüşmesi üzerine Rusya Dışişleri Bakanlığı'na bir protesto notası iletildi.

Rusya, Türk topraklarını yaklaşık 30 yıldır işgal altında bulunduran himayesindeki Ermenistan'a açık desteğini sürdürüyor. Azerbaycan'ın topraklarını kurtarmak için başlattığı karşı harekatta işgali sürdürmek isteyen Ermenilere tırlarla silah sevk eden Ruslar bir skandala daha imza attı.

Rusya Devlet Duması mensubu Milletvekili Vilati Milonov, 16 Ekim günü işgal altındaki topraklara hukuksuzca girerek sözde Dağlık Karabağ rejiminin başı ile bir görüşme gerçekleştirdi. Akabinde durumu daha büyük bir çıkmaza sokacak nitelikte kışkırtıcı açıklamalarda bulunan Milonov'un bu adımına karşılık Moskova'daki Azerbaycan Büyükelçiliği, Rusya Dışişleri Bakanlığı'na nota verdi.

Büyükelçilik, bu tür kışkırtıcı adımların hem Azerbaycan'ı hem de Rusya'daki Azerbaycan Türklerini kızdırmayı ve Rusya-Azerbaycan ilişkilerini bozmayı amaçladığını vurguladı.

nota protesto notası karabağ rusya'ya nota azerbaycan'dan nota vilati milonov duma milletvekili