Azerbaycan'dan Türkiye'ye Taziye Mesajı

TAKİP ET

Azerbaycan Savunma Bakanı, Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde teröristler tarafından Kirpi aracına düzenlenen saldırıda şehit olan askerler için Türkiye'ye taziye mesajı gönderdi. Azerbaycanlı Bakan mesajında, hain terör saldırısı nedeniyle yaşadığı üzüntüyü dile getirdi.

Fırat Kalkanı bölgesinde bulunan bir Kirpi aracına bugün teröristler tarafından yapılan saldırıda 2 asker şehit oldu, 2 asker de yaralandı. Hain saldırı sonrası terör hedefleri ateş altına alındı. Milli Savunma Bakanlığı, Fırat Kalkanı bölgesinde 2 askeri şehit eden teröristlere karşılık verildiğini ve en az 7 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Fırat Kalkanı bölgesinde 2 kahraman silah arkadaşımızı şehit eden teröristlere misliyle karşılık verilmiş, yapılan etkili atışlar sonucu terör mevzileri yerle bir edilmiş ve ilk belirlemelere göre en az 7 teröristin etkisiz hâle getirildiği tespit edilmiştir” denildi.

Azerbaycan'dan Taziye Mesajı

Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov, Türkiye’nin Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’e taziye mesajı gönderdi. Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov mesajlarında, “Terörle mücadele operasyonlarının yürütüldüğü Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde kardeş Türk Silahlı Kuvvetlerine yapılan hain terör saldırısı sonucu şanlı Türk ordusu askerlerinin hayatını kaybetmesi ve yaralanması haberi beni derinden üzdü.” ifadelerine yer verdi.

Bakan Hasanov, Şehit askerlere Allah’tan rahmet dileyerek yaralı askerler için de şifa temennisinde bulundu.

 

azebaycan fırat kalkanı şehit saldırı terör asker taziye mesaj