Azerbaycan'ın Nur-Sultan Büyükelçiliği'nde Bayraklar Yarıya İndirildi

TAKİP ET

Kazakistan'da Çin Virüsüne bağlı ölümler nedeniyle 13 Temmuz'un Ulusal Yas Günü olarak ilan edilmesi hasebiyle Türk dünyasından da çeşitli açıklamalarla kardeş ülkenin acısının paylaştığı bildirildi.

Kazakistan'da Çin Virüsüne bağlı ölümler nedeniyle 13 Temmuz'un Ulusal Yas Günü olarak ilan edilmesi hasebiyle Türk dünyasından da çeşitli açıklamalarla kardeş ülkenin acısının paylaştığı bildirildi. Azerbaycan'ın Nur-Sultan Büyükelçiliği de devlet bayrağını yarıya indirdi ve bir başsağlığı açıklaması yayımladı. Açıklamada "Elçilik olarak kardeş Kazakistan halkına başsağlığı diliyoruz. Kardeş Kazakistan halkı ile dayanışmanın göstergesi olarak elçilikte devlet bayrağı yarıya kadar indirildi" ifadelerine yer verildi.

Topçu'dan Taziye Mesajı Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Yalçın Topçu da kardeş ülkeye hitaben 13 Temmuz Ulusal Yas Günü münasebetiyle bir taziye mesajı yayımladı. Topçu, şu ifadeleri kullandı:

"Ata yurdumuz kardeş Kazakistan'da artan Kovid-19 salgını nedeniyle maalesef hayata veda eden yüzlerce kardeşimiz oldu. Vefat eden kardeşlerimiz için Kazakistan'da 13 Temmuz ulusal yas günü ilan edildi. Vefat edenlerden birinin ise benimle iki kez röportaj yapan Kazakistan Liter Gazetesi muhabiri tecrübeli gazeteci Mira Mustafina olması da beni ziyadesiyle üzmüştür. Ailesine, Kazakistan basın camiasına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Bu vesile Kovid-19 nedeniyle yakınlarını kaybeden Kazak Kardeşlerimizin acısını paylaşıyor, hayatlarını kaybeden kardeşlerimize Allah'dan rahmet diliyorum. Türk Milletinin destek ve duaları her daim atayurdumuz Kazakistan'ın ve kardeş Kazak halkının yanındadır."

Ülkenin Koronavirüsle Mücadelesinde Son Durum Kazakistan'da şu ana kadar 51 bini aşkın Çin Virüsü vakası tespit edilirken bunlardan 17 bini tedavi edilip sağlığına kavuşturuldu, 264 kişi ise yaşamını yitirdi.

astana azerbaycan büyükelçiliği çin virüsü Covid-19 kazakistan koronavirüs nursultan Türkiye ulusal yas günü yalçın topçu