Azerbaycanlı 2 Gazeteci, Ermenistan'ın Döşediği Mayının Patlaması Sonucu Hayatını Kaybetti

TAKİP ET

Kelbecer'de Ermenistan'ın işgal döneminde döşediği mayın patladı. Patlamada Azerbaycanlı 2 gazeteci yaşamını yitirdi.

Ermenistan'ın Azerbaycan'ı işgal ettiği dönemde döşenen mayınlar, Azerbaycanlı gazetecileri taşıyan otobüsün geçtiği sırada patladı. 

Patlamada otobüste bulunan Azerbaycan Devlet Haber Ajansında (AZERTAC) muhabir olarak görev yapan Meherrem İbrahimov ile Azerbaycan Devlet Televizyonunda (AZTV) kameraman olarak görev yapan Sirac Abişov hayatını kaybetti.

Toplam 4 kişinin yaralandığını ve 2 gazetecinin yaşamını yitirdiğini duyuran Azerbaycan Devlet Televizyonu (AzTv) Genel Müdürü Rövşen Memmedov, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Aztv kameramanı Sirac Abışov ve Azerbaycan Devlet Ajansı Azertac muhabiri Muharrem İbrahimov’un Kelbecer bölgesinde görev yaparken mayına basarak hayatını kaybettiğini duyurdu. Memmedov, "Olay, Ermeni vandalizminin ve düşmanın sivillere karşı işlediği suçların bir başka örneğidir" ifadelerini kullandı.

Azertac’dan yapılan açıklamada ise, gazetecilerin işgalden kurtarılan topraklarda çekim yaparken Kelbecer’in Susuzluk köyünde mayına basarak hayatlarını kaybettiği bilgisi verildi.

 

azerbaycan ermenistan mayın patladı 2 gazeteci öldü meherrem ibrahimov sirac abişov