Aziz Sancar'dan Örnek Davranış: Ermeni Saldırısında Ailesini Kaybeden Küçük Hatice'ye Destek

TAKİP ET

Türk Bilim İnsanı Sancar, işgalci Ermenistan'ın Gence'deki sivil yerleşim yerlerini hedef aldığı saldırısında annesi, babası ve 1,5 yaşındaki kardeşini kaybeden 3 yaşındaki Hatice'nin eğitimi için açılan hesaba bağışta bulundu.

2015 yılında Kimya dalında Nobel Ödülü'nü kazanarak bütün Türk dünyasını gururlandıran bilim insanı Aziz Sancar, bir kez daha örnek bir davranışla gündeme geldi.

Azerbaycan Devlet Haber Ajansı (AZERTAC)'nda yer alan habere göre Sancar, Kafkasya'daki terör devleti Ermenistan'ın 17 Ekim'de Gence'deki sivil yerleşim yerlerini hedef aldığı saldırısının mağdurlarının yaralarını sarmak için alkışlanacak bir adım attı.

26 sivilin yaşamını yitirdiği söz konusu saldırıda evlerine bir füzenin isabet etmesi neticesinde enkaz altında kalan ve saatler sonra kurtarılabilen 3 yaşındaki Hatice; annesini, babasını ve 1,5 yaşındaki kız kardeşini kaybetmişti. Daha sonra Azerbaycan'da Hatice'nin geleceğini kurtarmak adına harekete geçen isimler, küçük Hatice'nin eğitim masraflarının karşılanması amacıyla bir hesap açtı.

İlgili haberde Sancar'ın da Hatice için açılan bu hesaba bağışta bulunduğu bildirildi.

azerbaycan küçük hatice aziz sancar nobel ödüllü türk bilim insanı aziz sancar'dan hatice için bağış ermenistan gence sivil yerleşim yerlerini hedef alan saldırı ailesini kaybeden hatice