Azmi Karamahmutoğlu: Sinan Oğan Domuz Bağını Tercih Edecek

TAKİP ET

Ülkü Ocakları eski Başkanı Azmi Karamahmutoğlu, 'Ülkenin yenilenmeye ihtiyacı var, değişime ihtiyaç var" diyerek Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na desteğini açıkladı.

Halk TV'de hafta içi her gün yayınlanan, İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah programının bugünkü konuğu eski Ülkü Ocakları Başkanı Azmi Karamahmutoğlu oldu.

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Azmi Karamahmutoğlu, Türkiye'de ekonomik kriz, siyasi istikrarsızlık ve can güvenliği sorunları nedeniyle gençlerin seçimi AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kazanması durumunda gençlerin ülkeyi terk etmeyi düşündüğünü ifade etti. AKP'nin sığınmacıları oy kaynağı olarak gördüğüne dikkat çeken Mahmutoğlu, vatandaşlığın da para karşılığı satıldığını hatırlattı.

"Özdağ Tarafsız  Kalacak"

ATA İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan'ın seçimlere günler kala çekildiğini açıklayan Muharrem İnce'nin oylarını topladığını söyleyen Karamahmutoğlu, ATA İttifakı'nın 'Ne Kandil ne domuz bağı' diyerek iki ittifaka da uzak durduğunu ancak Kürtçü terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP masada olmadığı halde Millet İttifakı'nı haksız yere suçladığı değerlendirmesine bulundu.

Karamahmutoğlu, "Ümit Özdağ, domuz bağının olduğu ittifaka destek vermez, HÜDA-Par'ın olduğu ittifaka girmeyecek. Galiba tarafsız kalacak. Ümit Bey akademisyen, taraftarlarına çağrıda bulunmaz. Oraya oy verenler protest milliyetçiler. Kendilerini bir parti ile tanımlamıyorlar" sözleriyle edindiği bilgileri aktardı.

"Oğan Domuz Bağını Tercih Edecek"

Azmi Karamahmutoğlu, Sinan Oğan'ın ikinci tur tercihinin ise; "Ümit Hoca ile birlikte değil. Millet İttifakı adayını da tercih etmedi. Muhtemel ki domuz bağı" ifadeleriyle Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan'dan yana olacağını açıkladı.

Karamahmutoğlu, yüzde 5,17 oy alan Oğan'a destek veren kitlenin tarikat yapılarındaki gibi yönlendirilemeyeceğini ve bu kitlenin yaklaşık yüzde 5'inin Kılıçdaroğlu'na destek vereceğini ileri sürdü.

azmi karamahmutoğlu sinan oğan domuz bağı ümit özdağ