Azra Gülendam Haytaoğlu Cinayetinde Kan Donduran Detaylar

TAKİP ET

Mustafa Murat Ayhan tarafından katledilen Azra Gülendam Haytaoğlu'nun ölümüne ilişkin detaylar paylaşıldı.

5 gündür aranan Azra Gülendam Haytaoğlu'nun katledilişine ilişkin detaylar ortaya çıktı. Covid-19 testinin pozitif çıkması üzerine ablasıyla tartışan ve sinirlenip evi terk eden Haytaoğlu bir süre sonra kendisini arayan ablasına, “Kafede koronavirüs geçirmiş bir ağabeyle oturuyorum, beni çok iyi anlıyor. Bugün onunla kalacağım” dedi ve telefonu kapattı. Haytaoğlu'nun eve dönmemesi üzerine şüphelenen baba Mustafa Haytaoğlu, Adana’dan gelerek kızını aramaya başladı. Durumu polis ekiplerine de bildiren aile, Antalya'nın her köşesinde Haytaoğlu'nu aradı. 

21 yaşındaki genç kızın kaybolduğu ihbarını alan polis ekipleri, Haytaoğlu’nun son görüldüğü bölgedeki güvenlik kamerası kayıtları incelendi. Güvenlik kamerası kayıtlarının ardından Haytaoğlu'nun cep telefonu sinyallerini kontrol eden ekipler, Azra’nın cep telefonundan en son inşaat mühendisi ve emlak ofisi sahibi Mustafa Murat Ayhan’la görüştüğünü tespit etti. Genç kızın en son görüştüğü kişi olduğunun tespit edilmesi üzerine, Ayhan sorguya alındı ancak sorguda, “Önceden tanışmıştık. Geldi, birlikte yemek yedik, gitti. Bilgim yok” şeklinde ifade verince serbest bırakıldı. 

Kafatası ve Sol Kalçası Kayıp

Cinayet masası ekipleri, hareketlerinden şüphelendikleri Ayhan'ın ev ve iş yeri çevresinde bulunan güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Görüntülerde Ayhan’ın Konyaaltı ilçesindeki evinden aynı valiz ile birkaç kez çıktığı görüldü. Bunun üzerine Ayhan, yeniden gözaltına alındı.

İkinci kez ifade veren Ayhan, Haytaoğlu’na tecavüz ettiğini ve daha sonra boğup öldürerek banyoda parçalara ayırdığını itiraf etti. Parçalara ayırdığı genç kızı bavula koyarak Kepez ilçesi Varsak bölgesindeki ormanlık alana taşıyıp gömdüğünü söyleyen Ayhan, cinayet itirafının ardından Varsak’taki ormanlık alanda Azra Gülendam Haytaoğlu’nu gömdüğü yeri ekiplere gösterdi. Ayhan'ın gösterdiği bölgede arama yapan ekipler saatler geçmesine rağmen Haytaoğlu’nun kafatasını ve sol kalçasını bulamadı. Haytaoğlu'nun kafatasını ve sol kalçasını arama çalışmaları sürerken bulunan parçalar otopsiye gönderildi. Haytaoğlu'nun cesedi üzerinde yapılan incelemelerde, Ayhan'ın genç kızın vücuduna jiletle adını yazdığı görüldü. 

 

azra gülendam haytaoğlu jilet isim parçaları kayıp kafatası sol kalçası antalya lara kayıp cesedi bulundu tecavüz mustafa murat ayhan emlakçı öldü öldürüldü kadın cinayeti