Azra Gülendam'ın Katili Mustafa Murat Ayhan'ın İfadesi Ortaya Çıktı

TAKİP ET

21 yaşındaki Azra Gülendam Haytaoğlu'nu katleden Mustafa Murat Ayhan'ın ifadesine ulaşıldı.

Antalya'da yaşayan Akdeniz Üniversitesi öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu'nu öldürüp parçalara ayırarak ormana atan emlakçı Mustafa Murat Ayhan'ın ifadesine ulaşıldı. 2013 yılında eşinden boşandığı ve bir oğlu olduğu öğrenilen Ayhan'ın yalnız yaşadığı evine getirdiği genç kızı katletmesine yönelik itirafları kan dondurdu. 

16 Temmuz'da gittiği kafede servis elemanı olarak çalışan Azra'ya iş teklif ettiğini söyleyen Ayhan, iş görüşmesi yapmak üzere genç kızın numarasını aldığını belirtti. 28 Temmuz'da Azra'nın Covid-19'a yakalandığını duyduğunu belirten Ayhan, Azra'nın kendisine, “Bakanım yok, beş gün oldu bir şey yemedim, ilaçlarımı alamadım, ölmek istiyorum. Her yerim çok ağrıyor” dediğini iddia ederek bu sözün üzerine genç kızı evinden almaya gittiğini kaydetti.

Azra'ya ilaç almaya gittiklerini, ardından yola çıktıklarını söyleyen Ayhan, “Azra, arkadaşına telefon açtı. Arkadaşı cevap vermedi. ‘Uyumuş, telefonu duymuyor’ dedi. ‘Evine bırakayım mı?’ diye sordum. ‘Ablam ile kalmak istemiyorum’ demesi üzerine ‘Bende kalabilirsin’ dedim. Azra, ablası aradığında ‘Eve dönmeyeceğim, sana bahsettiğim arkadaşımda kalacağım, beni merak etme’ dedi” ifadelerini kullandı. 

Üzerini Örtmek İsterken Elim Kalçasına Değdi

Azra'nın eve gitme teklifine olumlu cevap verdiğini öne süren Ayhan, saat 01.30'da eve geldiklerini, Azra'nın salonda kendisinin ise yatak odasında uyuduğunu anlattı. Bütün gece alkol ve uyuşturucu madde kullandıktan sonra odasından çıkarak Azra'nın yanına gittiğini belirten Ayhan, ''Azra üzeri açık uyuyordu. Üzerini örttüğüm sırada elim kalçasına değdi. Panikle uyanıp ‘Ne yapıyorsun’ diyerek, bağırıp yüzümün sol tarafını tırmaladı. Panikledim ve ‘Sus ne bağırıyorsun’ diyerek, iki elimle Azra’nın boğazını hareketsiz kaldığı ana kadar sıktım. Nefes almadığını, nabzının atmadığını fark edince öldüğünü anladım” dedi.

Genç kızı katlettikten sonra delilleri yok etmek üzere telefonu Boğaçay'a, terlikleri de çöpe attığını söyleyen cani, eve dönüş yolunda Azra'nın cesedini parçalamak üzere ağaç testeresi aldığını söyledi.

Ayhan, cesedi banyoya taşıdığını, et bıçağı ile kızın kafasını gövdesinden ayırdığını, kafayı poşete, poşeti spor çantasına koyarak evden çıktığını anlattı. Seyir Terası mevkisindeki ormana girdiğini kaydeden Ayhan, Azra’nın başını uçurumdan attığını söyledi.

Uyudu, Uyandı, Vahşete Devam Etti

Ayhan, eve döndükten sonra alkol almaya devam edip sızdığını, uyandığında ise küvetteki cesedin bacak ve kollarını parçalara ayırarak poşetlere dağıttığını söyledi. Genç kızın vücut parçalarını önce poşete, ardından da spor çantasına koyan cani, parçaları Kirişçiler Köyü’ne yakın ormanlık alanda bulunan çalılar arasına dağıttığını aktardı. 

Eve döndüğünde Azra'nın eşyalarındaki parmak izlerini yok etmek için çamaşır suyu ile temizlik yaptığını ve eşyaları temizledikten sonra çöpe attığını söyleyen Ayhan, bıçak ve testereyi de Boğaçay'a attığını anlattı.

Tecavüz Etmedim

Ayhan, genç kıza tecavüz etmediğini öne sürerek, “Bağırıp yüzümü tırmalaması üzerine paniğe kapıldım. Polise şikayet eder korkusu ile boğazını sıktım ve öldürdüm” dedi. 

Azra'nın kafasını attığı yeri de ısrarla söylemeyen Ayhan, “Başını attığım yer uçurumdur. Yabani hayvanların bulunduğu yerdir. Herhangi bir hayvanın götürme ihtimali vardır. Azra’nın baş kısmını saklamadım” ifadelerini kullandı. 

21 yaşındaki Azra'yı katleden cani  Antalya 6. Sulh Ceza Hakimliği’nde ise “Çok pişmanım. Böyle bir şeyin yaşanmasını istemezdim. Olayı planlamadım” diyerek kendisini savundu. 

azra gülendam haytaoğlu mustafa murat ayhan antalya akdeniz iletişim gazetecilik kadın cinayeti öldü