Baba Öz Kızına Tecavüz Edip Hamile Bıraktı, Serbest Kaldı: 'Rıza Var'

TAKİP ET

Mersin'de öz kızına tecavüz ederek hamile bırakan Mustafa T. isimli şahıs rıza olduğu gerekçesiyle serbest bırakıldı.

Mersin'de ihbar üzerine ortaya çıkan olayda kızına cinsel istismarda bulunarak hamile bırakan Mustafa T. adlı şahıs tutuklanmıştı.

Mersin 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Mustafa T. hakkında 30 yıl hapis cezası verildi. Bölge Adliye Mahkemesi'nde istinaf başvuruları reddedilirken dosya Yargıtay'a taşındı.

"Rıza Var"

Yargıtay 9. Ceza Daiesi 2 Mart 2022'de açıkladığı kararında olayın şekli ve zamanı, kızın ifadeleri, sanığın kızıyla "rızası ile ilişkiye girdiği yönündeki" savunması ve bunu destekler mahiyetteki samimi fotoğrafların tutanaklarda yer alması ve dosyaddaki delillerin dosya içeriği ile çelişmesi gerekçesiyle kararı bozdu ve sanığın tahliyesine hükmetti.

Mahkemede M.T. babasının kendisine şiddet uygulayarak zorla birlikte olduğunu ve bu olaylar sırasında dudağının patladığını, izinin halen geçmediğini, babasının kendisine "Rezil olursun, ortada kalırsın" dediğini ve ilişkiyi kimseye anlatmamasını söylediğini açıkladı.

"9 veya 10 Kez Tecavüz Etti"

"Babam bu eylemleri annemin evde olmadığı zamanlarda yapıyordu. Toplamda bana 9 veya 10 kez tecavüz etti. İlk bana Tisan'da tecavüz etti. Daha sonra Aymera 2 ve Özen isimli sitelerde tecavüz etti. Sanığın beni tehdit ve tecavüz ettiğini iş arkadaşlarım da biliyordu. Bir defasında iş yerime kadar gelip beni tehdit etti" diyen M.T. düzensiz adet şikayetiyle gittiği hastanede hamile olduğunu öğrendiğini söyledi.

Başına gelenleri aylar sonra anlattığı kız kardeşinin kendisine polise ihbar etmesi için tavsiye verdiğini fakat korktuğu için onu susturduğunu belirten M.T., dayısının olayı öğrenmesi üzerine emniyete ihbar ettiğini kaydetti ve tecavüzcü babasından şikayetçi oldu.

"Rızası İle Bir Kez Daha İlişkiye Girdik"

Baba M.T. ise "Tişan'a gitmeden önce kızım yanıma geldi. 'Yanına uzanabilir miyim' dedi. Ben de kabul ettim. Ben kızım yanıma geldikten sonra yatak odasına gittim. Televizyonu açtım. 15 dakika kadar sonra müşteki bu sefer yatak odasına yanıma geldi. Yatak odasında normal yoldan ilişkiye girdik. Burada 1 kere oldu. Tişan'a tatile gittiğimizde aramızda cinsel anlamda herhangi bir şey olmadı. Tisan'a ikimiz gittik ve 3. gün akşam geri döndük. Aymera 2 sitesindeki evimizde müştekinin kendi rızası ile bir kez  daha ilişkiye girdik. Ben kesinlikle müştekiyi ilişkiye girmesi hususunda zorlamadım. Ona bu ilişkiyi başkalarına anlatması halinde ortada kalacağını söyleyip tehdit etmedim. Bu her ilişkide ben müştekiyi zorlamadım. Cinsel ilişkiler müştekinin rızası ile gerçekleşti" ifadelerini kullandı.

baba öz kızını istismar edip hamile bıraktı serbest kaldı rıza var rıza varmış mersin mustafa talan gebe tecavüz