Babacan: Altılı Masa, Erdoğan'ın Korkulu Rüyası Oldu

TAKİP ET

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Altılı Masa'ya ilişkin söylemlerinin korkunun ifadesi olduğunu savundu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün İYİ Parti lideri Meral Akşener'e seslenerek Altılı Masa'dan kalkmasını istemişti.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan KRT TV'de yaptığı açıklamada "Altılı Masa Sayın Erdoğan’ın korkulu rüyası haline geldi" yorumunu yaptı.

"Davet Edilsin, Kalkmış Uçağını İndirir, Koşa Koşa Katılır O Toplantıya"

Erdoğan'ın G20 Zirvesi'nde NATO liderlerinin bir araya geldiği Polonya toplantısına davet edilmemesini "Önemli değil" diye değerlendirmesiyle alay eden Babacan, "Davet edilsin, koşa koşa havaalanından geri döner. Davet edilsin; kalkmış uçağını indirir. Koşa koşa katılır o toplantıya. Her yerde poz verme derdinde değil mi? Dünya liderleriyle yan yana fotoğraf verip ‘Ben dünya lideriyim’ havasını içeriye pompalamaya çalışıyor. Davet edilmediği belli. Davet edilmeyince ‘Önemli değil’ diyecek. Önemli değildi ne demek? Bir NATO ülkesine füze düştü" dedi.

Endonezya'da Türk Büyükelçisi Olmadığını Açıkladı

Toplantıya Türkiye'nin davet edilmemesinin Türkiye'ye olan güven kaybının işaretlerinden birisi olduğunu belirten Babacan, "Mesele Rusya, NATO, Polonya, Ukrayna… Söyleme bakarsanız Türkiye’siz hiçbir şey yürümüyor. Pratik yok… Yeri yerinden oynatması lazım Türkiye’nin" diye konuştu.

G20 Zirvesi'nin yapıldığı Endonezya'da Türkiye'nin büyükelçisinin olmadığını açıklayan Babacan, "Afrika’da bir ülkeden bir büyükelçiyi geçici olarak görevlendirmişler, G20 toplantısında bulunsun diye. Şu devlet sistemine bakın ya. Gerçekten çökmüş bir devlet yapısından bahsediyoruz. Endonezya gibi dünyada en çok Müslümanın yaşadığı ülkeden bahsediyoruz. Böyle bir ülkede Türkiye’nin nasıl bir büyükelçisi nasıl olmaz?" diye sordu.

"Altılı Masa Erdoğan'ın Korkulu Rüyası Haline Geldi"

Erdoğan'ın Akşener'e çağrısı hakkında "Altılı Masa Sayın Erdoğan’ın korkulu rüyası haline geldi" diyen Babacan, "Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir ilki gerçekleştirip altı parti beraberce tüm politikalarda uzlaşarak seçimden sonra ülkeyi nasıl yöneteceğimizi ve neler yapacağımızı seçimden önce kararlaştırarak seçime doğru gidiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin 13. Cumhurbaşkanı olacak ortak adayımızla beraber iktidarı devralıp ülkeyi yöneteceğiz" ifadelerini kullandı.

"Adayımızı Çalışmalarımız Bittikten Sonra Açıklayacağız"

Ortak adayın henüz tartışılmadığını belirten Babacan, "Biz cumhurbaşkanı adayına karar vermek için oturmuyoruz. Cumhurbaşkanı adayımızı çalışmalarımız bittikten sonra açıklayacağız. Geçiş sürecinin yol haritasını bitireceğiz. Seçimlerden sonra kurulacak hükûmetin programını bitireceğiz. Ondan sonra ortak adayı konuşmaya başlayacağız" dedi.

"Anayasa Teklifimizi 28 Kasım'da Duyuruyoruz"

Anayasa tekliflerini hazırladıklarını belirten Babacan, "28 Kasım’da da Türkiye’ye bunu duyuruyoruz. Biz üretiyoruz ama öbür tarafta bir üretim yok. Sayın Erdoğan’a, Sayın Bahçeli’ye soruyorum: Sizin yeni anayasa teklifiniz nerede? 2 yıl önce açıkladınız. Haydi, ortaya koyun bakalım bir şeyler. Yeni, komple anayasayı bırakın bir iki maddelik değişiklik için kıvranıyorlar" şeklinde konuştu.

"Altı Partiden Birinin Hükümetin Peşinden Koşacak Hali Yok"

"Altı partiden herhangi birisinin parlamenter sistemin altına imza attıktan sonra dönüp dolaşıp gidip de şu andaki hükûmetin peşinden koşacak hali yok. Böyle bir şey işin tabiatında yok. Sayın Erdoğan bazı partilerin teşkilatlarına ve tabanlarına hitap etmeye çalışıyor" diyen Babacan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya "Kusura bakmasın kimse ama Türkiye’nin bugünkü içişleri bakanını referans alıp onun söylediklerine güvenip hiçbir adım atmayız. Böyle bir şey yok. Terör konusunda cumhurbaşkanı ABD’ye teşekkür ediyor. Biz ona mı güveneceğiz, yoksa İçişleri Bakanı’nın ‘ABD’nin taziyesini kabul etmeyeceğiz’ demesine mi? Bu kadar yanıltıcı bilginin çok olduğu bir ortamda kimse kusura bakmasın bugünkü hükûmet kaynaklarının verdiği her bilgiyi özel süzgeçten geçiriyoruz" ifadeleriyle yüklendi.

ali babacan altılı masa erdoğan korkulu rüyası oldu