Babacan: Aşıların Aracıyla Alındığı İddiası Doğruysa Bunların Yatacak Yeri Yok

TAKİP ET

DEVA Partisi lideri Ali Babacan Sinovac aşısının aracı ile alındığı iddialarına dair konuştu.

DEVA Partisi Sakarya Akyazı ilçesi 1. Olağan Kongresi'nde konuşan Genel Başkan Ali Babacan, "BionTech aşısı daha yeni gelmeye başladı. 6 aydır niye temin etmediniz? Dedikodu, söylenti var: 'Çin aşısında aracı vardı, onun için hızlı yürüdü. Bu firma ise aracı kabul etmediği, ‘Doğrudan devletle çalışırım’ dediği ve aracı sokamadıkları için bu anlaşmayı yapmadılar.' Aylarca can kaybı verdik. Hükûmetin açıklaması lazım. Yanlışsa 'Böyle bir şey olmadı' demeliler. Doğruysa bunların yatacak yeri yok. Her alanda oraya ortak sok, oraya aracı sok anladık ama bu can ya" dedi. 

Üçüncü doz pekiştirma açıları hakkında da konuşan Babacan, "Ağustos ayı pandemiyle mücadelede çok kritik bir tarih. Risk altındaki 65 yaş üstü vatandaşlarımız ile sağlık çalışanlarımıza mutlaka 3. doz rapel (pekiştirme aşısı) yapılmalıdır. Bu pekiştirme aşıları da mutlaka RNA aşılarından olmalıdır. Mesela, gurur kaynağımız olan, kendi insanımız iki bilim insanının Almanya’da ürettiği cinsten aşılar. Bu pekiştirme aşılarına neden en geç ağustos ayında başlanmalı? Çünkü 2. doz aşının ardından 6 ay dolmuş olacak. Aşının etkinliği azalacak. Ağustos ayında risk altındaki vatandaşlarımız ve sağlık çalışanlarımız öncelikli olmak üzere mutlaka pekiştirme aşılamasına başlanmalıdır" ifadelerini kullandı.

Ülkenin Cumhurbaşkanı Kendine Hak Gördüğünü Bu Milletten Esirgememeli

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'ye ilk aşının geldiğinin duyurulduğu ilk tarihten önce aşılandığını itiraf ettiği açıklamalarına değinen Babacan, "Sayın Erdoğan katıldığı bir televizyon programında ‘3. doz aşımı da oldum’ dedi. Üstelik o dönemde daha halkımızın çoğu birinci doza ulaşamıyordu.  Ülkenin cumhurbaşkanı, kendine hak gördüğünü, bu milletten esirgememeli. Bu millete hizmet demek öncelikle aşı sağlamak demek. Bir numaralı konu bu" diye konuştu.

Babacan Aşıda Aracı İddiası Doğruysa Bunların Yatacak Yeri Yok