Babacan: Beştepe'ye Soruyorum, Bu Kadar Afgan Türkiye'ye Elini Kolunu Sallaya Sallaya Nasıl Geliyor?

TAKİP ET

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Afganistanlı yasa dışı göçmenlerin Türkiye'nin sınırlarından nasıl bu kadar kolayca geçtiklerini sordu.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin genel merkezinde düzenlenen haftalık değerlendirme toplantısında yaptığı açıklamada Saray'a "Afgan kaçak göçmenleri" sordu.

Babacan açıklamasında, "Bunu Beştepe'ye bir buçuk yıldır her fırsatta soruyorum, bir kez bile yanıt vermediler. Derin bir sessizlik var. Bir daha soruyorum: Bu kadar Afgan, Türkiye'ye elini kolunu sallaya sallaya nasıl giriyor? Bunların bir kısmı yanlarında ne getiriyor? Sınır güvenliği olmayınca, insan kaçakçılığına ihtiyacı kalmayanlar uyuşturucu kaçakçılığına mı giriyor? Soruyorum Beştepe'ye!" dedi.

İki şıklı bir soru sorduğunu belirten Babacan, "Ya Beştepe Türkiye'nin sınır güvenliğini sağlamayı bilmiyor ya da Beştepe ABD ile gizli bir anlaşma yaptı, bu anlaşmayla Afganlar Türkiye'ye geliyor" dedi ve şöyle devam etti:

"Ya Sınırlarımız Eleğe Döndü Ya da Amerika'ya Anlaştılar"

"Bundan başka bir seçenek yok herhalde. Ya sınırlarımız eleğe döndü ya da Amerika'yla yapılan anlaşmayla Afganlar Türkiye'ye geliyor. Bir buçuk yıldır cevap bekliyorum arkadaşlar, tık yok."

Kısa süre önce İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Tolga Akalın, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD ile yaptığı, Afganların Türkiye'ye gelişine yönelik anlaşmaya ilişkin belgeler yayımlamıştı.

Erdoğan Hükümeti Afganlar Türkiye'ye Gelsin Diye ABD İle Anlaşmış: İYİ Partili Akalın Belgeyi Yayımladı

ali babacan deva partisi beştepe soruyorum bu kadar afgan afganistan abd türkiye elini kolunu sallaya sallaya nasıl geliyor