Babacan: Bugünlere Bakınca Gerçekten İçim Acıyor, Olanları Kabullenemiyorum

TAKİP ET

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Avrupa Birliği Bakanlığı ve Başmüzakereciliği dönemini hatırlatarak "Bugünlere bakınca gerçekten içim acıyor, olanları kabullenemiyorum" dedi.

Ali Babacan, DEVA Partisi Genel Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısıyla "Dış Politika ve Güvenlik Eylem Planı"nı kamuoyuna açıkladı.

AKP hükümetinin elle tutulur ve tutarlı bir dış politikası olmadığını belirten Babacan, halihazırda dış ilişkilerinin diplomatların bilgilerine danışılmadan, "Ben yaptım oldu" zihniyetiyle yürütüldüğünü ifade etti.

"İçim Acıyor, Olanları Kabullenemiyorum"

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dış politikasının olmadığını belirten Babacan, 3 yıl süreyle yürüttüğü Avrupa Birliği Bakanlığı ve Başmüzakereciliği görevini hatırlatarak "Türkiye'nin en başarılı yıllarında, bir yandan rasyonel politikalarla ekonominizi güçlendirirken bir yandan da Avrupa Birliği yönünde tarihi adımlara imza atan kadronun başındaydım. Bugünlere bakınca gerçekten içim acıyor, olanları kabullenemiyorum" dedi.

"Dört Başı Mamur Bir Dış Politika Rotası Hazırladık"

Türkiye'nin son yıllarda dış politikada ne geçmişten gelen sorunları çözebildiğini ne de güncel gelişmeleri lehine çeviremediğini belirten Babacan, "Çok yazık. Bütün bunları gördüğümüz için dört başı mamur bir dış politika rotası hazırladık. Şimdiden ilan ediyoruz: Biz dış politikada olur olmaz maceralarla oyalanmayacağız. Bizim istikametimiz Avrupa Birliği standartlarıdır. Üye oluruz, olmayız o ayrı konu. Üye olup olmadığımızdan bağımsız bir şekilde hedefimiz, vatandaşlarımıza en az Avrupa Birliği seviyesinde hukuk, özgürlük ve demokrasi standardını sağlamaktır" ifadelerini kullandı.

ali babacan recep Tayyip Erdoğan bugünlere bakınca gerçekten içim acıyor olanları kabullenemiyorum