Babacan'dan Kılıçdaroğlu'nun Adaylığına Veto: Anket Şirketlerini İşaret Etti

TAKİP ET

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin üstü kapalı sözlerle olumsuz konuştu.

T24'ten Murat Sabuncu'ya konuşan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, güçlendirilmiş parlamenter sistem konusunda fikir birliği içinde olan altı partinin ortak aday çıkarması gerektiğini söyledi.

Aday belirleme sürecindeki ana parametrelerden birinin anketler olduğunu belirten Babacan, "Gerçekten araştırma yapan şirketler var. Bir de süreci manipüle etmeye çalışanlar. Onları da kim olduğu belli zaten" dedi.

"Mutlaka Açık Fark Olması Lazım..."

"Ancak ciddi araştırma yapan şirketler de var. Bunların ortaya koyduğu isimlerle ilgili kamuoyunda sağlıklı bir tartışma ortamı var. Önümüz bayram. Bayramda da herkes ailesiyle, eşiyle dostuyla bunu tartışır" diyen Babacan, "Hedefimiz altılı masanın ortak aday çıkarması ama bu adayın ilk turda açık ara seçimi kazanması. Mutlaka açık fark olması lazım seçim güvenliği için de..." ifadelerini kullandı.

"Babacan Bunu Söyleyince Hepimizin Zihninden Aynı Konu Geçiyor"

Murat Sabuncu, Babacan'ın bu sözleri için şu değerlendirmeyi yaptı:

"Ali Babacan bunu söyleyince hepimizin zihninden aynı konu geçiyor. Her ne kadar Babacan ‘bir kısım anketleri ciddiye almadığını söylese de’ cumhurbaşkanlığı yarışında Erdoğan’ı farklı araştırma sonuçlarına göre kıl payı geçtiği ‘gösterilen’ tek ‘konuşulan aday’ var. Kemal Kılıçdaroğlu… Bir meslektaşımız bunu doğrudan sordu. Babacan bu konuda yorum yapmadı."

ali babacan kemal kılıçdaroğlu cumhubaşkanı adayı veto anket şirketlerini işaret etti