Babacan'dan Tarikat Yurtları Açıklaması: Kapatmak Dışında Bir Öneri Yok mu?

TAKİP ET

Ali Babacan, "Gencecik Enes'in ardından şunlar bunlar kapatılsın diyorlar. Bu ülkede kapatmak dışında başka bir çözüm önerisi yok mu?" açıklamasını yaptı.

Tıp öğrencisi Enes Kara, cemaatçi ailesinin zoruyla kaldığı cemaat yurdunda maruz kaldığı dini dayatmalara ve psikolojik baskıya dayanamayarak canına kıymıştı.

Bunun ardından babası Mehmet Kara'nın yaptığı açıklamalar eleştirilere konu olmuştu.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Çok büyük bir haksızlık ve adaletsizlik oluştuğunu ve Türk gençlerinin bunun bedelini ödediğini belirterek "Gençler arasındaki en yaygın hissiyat yaşayacak başka bir ülke aramak. Ülkeden kaçamayan içinde olduğu cendereyle baş etmeye çalışıyor. Ağır bir depresyon yaşanıyor. Devlet kendi evlatlarına ağır bir depresyon sunuyor. Türkiye gitmek isteyip gidemeyenlerin ülkesi oldu" dedi.

Enes Kara'nın kaldığı yurt, aslında denetime tabii bir yurt değildi. Aslında bir "ev" idi ve yurt hizmeti veriyordu. Kara'nın intiharı sonrasında bu tür denetime tabi olmayan yurtların kapatılmasına yönelik tepkiler doğdu.

Babacan ise bu tür taleplere ilişkin "Gencecik Enes'in ardından şunlar bunlar kapatılsın diyorlar. Bu ülkede kapatmak dışında başka bir çözüm önerisi yok mu? Devletin görevi gençlere kaliteli ve hesaplı yurt imkanı sunmaktır" yorumunu yaptı.
 

ali babacan deva partisi enes kara intihar tarikat cemaat yurt