Babacan: Erdoğan Paradan 6 Sıfır Atılacağını Gazetelerden Öğrendi

TAKİP ET

DEVA lideri Ali Babacan, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın paradan altı sıfır atılacağını dahi gazetelerden öğrendiğini açıkladı.

Uzun yıllar AKP'de görev alan ve Erdoğan'ın hükümetlerinde önemli bakanlıkları yürüten DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şahsını yücelten diskurunu baltalamaya devam ediyor.

Türk lirasından 6 sıfır atılarak "Yeni Türk Lirası"nın kullanıma sokulması kararına ilişkin Babacan ve Erdoğan arasındaki polemik sürüyor.

Kısa süre önce Babacan'ın açıklamalarına tepki gösteren Erdoğan, paradan 6 sıfırın atıldığı 2005 yılında kendisinin başbakan olduğunu ve kendisinin oluru olmaksızın Babacan'ın asla böyle bir şey yapamayacağını söylemişti. 

Erdoğan Paradan 6 Sıfır Atılacağını Gazetelerden Öğrendi

Duvar'ın aktardığına göre FOX TV'de yayımlanan İlker Karagöz'le Çalar Saat programına katılan DEVA Partisi lideri, Erdoğan'ın sözlerini yalanlayarak şu açıklamayı yaptı:

"Paradan 6 sıfırı biz attık diyor. Paradan 6 sıfır atılacağını gazetelerden öğrendi. Bana sordu ertesi gün, 'Ya bu ne' dedi, 'Paradan 6 sıfır mı atıyorsunuz?' dedi. Ben de 'evet' dedim. 'Keşke söyleseydin de ben açıklasaydım niye sen açıkladın' dedi.

Paradan 6 sıfır atma törenini biz Merkez Bankası'nda yaptık. Bugün böyle bir şey olsa, tören Merkez Bankası'nda mı yapılır yoksa külliyede mi yapılır? Bunu kendisini kınamak için söylemiyorum. Devletin başındaki kişi her şeyi bilmek, her şeye burnunu sokmak zorunda değil. Devletin başındaki kişinin yapacağı iş, ehil ve dürüst kadroları kilit yerlere koyacak ve genel koordinasyon sağlayacak o kadar."

babacan erdoğan paradan türk lirası 6 sıfır atılacağını gazetelerden öğrendi akp deva