Babacan Gezi'yi Yargılayan Mahkemeye Seslendi: Şahsi Mağduriyetim Yok

TAKİP ET

DEVA Partisi lideri Babacan, Gezi davasında yargılamayı yapan mahkemeye seslenerek "Mağduriyetim yok" dedi.

FOX TV'de İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programında konuşan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine saldırmayı Türkiye'ye saldırmakla eş tuttuğu konuşmasına ilişkin "Öyle değil, kimse kusura bakmasın. Bugün seçim olsa Sayın Erdoğan kazanamaz. Kazandığı dönemde bile 50+1’le kazandı. 50+1’le seçimi kazanan cumhurbaşkanı nasıl ‘Ben Türkiye’yim’ der? Kendisine oy vermeyen insanlarla kendisini nasıl eşitler? ‘Türkiye eşittir Erdoğan’ denklemini kurmaya çalışıyor. Böyle değil. Türkiye eşit değildir Erdoğan. Türkiye, Erdoğan’dan çok büyüktür. Türkiye 1’den çok büyüktür. Kimse laf oyunlarıyla insanları kandırmaya çalışmasın" diye konuştu.

"Artık Erdoğan Dönemi Bitiyor"

Türkiye'nin Erdoğan'a muhtaç olmadığını belirten Babacan, "Bu ülkenin aslanlar gibi gençleri, pırıl pırıl siyasetçileri var. Türkiye’de ülkeyi kendisinden çok daha iyi yönetecek güçlü bir kadro var. Artık Erdoğan dönemi bitiyor. Müsait bir yerde inmesi lazım" dedi.

Altılı masanın ortak aday belirleyememesi halinde kendisinin DEVA Partisi'nin doğal adayı olduğunu belirten Babacan, "Önceliğimiz ve temel hedefimiz ortak bir cumhurbaşkanı adayı belirlemek ve adayımızın ilk turda açık farkla seçimi kazanmasıdır" ifadelerini kullandı.

"Savcı da Duysun, Mahkeme de Duysun"

Gezi davasıyla ilgili hiçbir şikayeti olmadığını, davacı olmadığını belirten Babacan, "Bizim davayla ilgili bir başvurumuz yok ki geri çekelim. Davada savcı tamamen tek taraflı olarak o günün hükümetinde yer alan bakanları mağdur olarak sıralamış. Bu savcının kendi değerlendirmesi. Olmayan bir müracaatın geri çekilmesi diye bir usul de yok" dedi.

"Şikayetçi de değilim, mağdur da değilim, müdahil de değilim" diyen Babacan, "Zaten dışında olduğumuz bir davanın nesinden geri çekileceğiz? Ne olabilir? Bir beyan olabilir. Buradan tekrar ilan ediyorum, savcılık da duysun, mahkeme de duysun: Benim Gezi davasıyla ilgili şahsi bir mağduriyetim yok, mağdur değilim. Bununla ilgili bir şikayetimiz yok ki geri çekeyim" diye konuştu.

Ali Babacan gezi olayları yargılayan mahkemeye seslendi şahsi mağduriyetim yok deva partisi savcı da duysun mahkeme de duysun