Babacan: Kapanma, Destek Paketiyle Beraber Olmalıdır ve Aşılama Programı Yapılmalıdır

TAKİP ET

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, iktidarın aldığı tam kapanma kararını eleştirerek destek paketi açıklanmaması ve aşılama programının düzgün yürütülememesine tepki gösterdi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasıyla birlikte geçilen tam kapanma sürecini eleştirerek destek paketi açıklanmamasına ve etkin bir aşılama programı yapılmamasına tepki gösterdi.

Bir video yayımlayan Babacan, konuyla ilgili "Biz zaten DEVA Partisi olarak en az iki haftalık bir kapanmanın gerekli olduğunu söylüyorduk. Bu, Türkiye için gereklidir. Ancak kapanmayla beraber vatandaşlarımıza bir destek paketi açıklanması gerekiyordu. Bütün dünya bunu böyle yönetiyor. Kapanıyor, ama aynı zamanda vatandaşına doğrudan destek veriyor, herkes. Küçük işletmeler, esnaf, gündelikle geçinenler, yevmiye ile geçinenler, günlük kazanıp günlük harcayanlar. Bütün bu vatandaşlarımız şu anda üç hafta boyunca mağdur kaldılar. Biz hükümetten acilen bir destek paketi açıklanması bekliyoruz şu anda. Kapanma ancak destek paketi ile beraber olmalıdır ve tabii ki etkin bir aşılama programı ile de beraber kapanma anlamlıdır" ifadelerini kullandı.

Parayı Müteahhitlere Değil Vatandaşa Ödeyin

Gelecek Partisi'nin yayımladığı ve söz konusu duruma tepki gösterilen videoda "Bu 18 günde geçmediğimiz köprülerden, tünellerden, binmediğimiz trenlerden, inmediğimiz garlardan, uçak yüzü görmememize rağmen havalimanlarından, hazinenin müteahhitlere ödeyeceği para tam 1,5 milyar lira. Gelecek Partisi olarak teklifimiz şudur, bu 18 günlük devlet garantili 1,5 milyar lirayı müteahhitlere değil, vatandaşlara ödeyin"

ali babacan deva partisi gelecek partisi açıklama video tam kapanma aşılama programı ile anlamldırı destek paketi açıklanmalıdır eleştiri iktidar akp hükümet