Babacan: Rusya'dan Gelecek 2 Milyar Dolara Kaldıysak Yazıklar Olsun

TAKİP ET

Uşak'ta partisinin il başkanlığının açılışında konuşan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Ülke, Rusya'dan gelecek 2 milyar dolara kaldıysa yazıklar olsun" ifadelerini kullandı.

Merkez Bankası rezervlerinin arka kapıdan satılmasına tepki gösteren Babacan, "Sen kimseye sormadan bu ülkenin bizim dönemde birikmiş olan döviz rezervini arka kapıdan gizli saklı boşalt, ondan sonra 3-5 milyar dolar için milletin ayağına git. Yazık günah" dedi.

"Rusya'dan Gelecek 2 Milyar Dolara Kaldıysa Bu Ülke..."

Rusya'dan 2 milyar dolar geldiğine yönelik iddiaların dile getirilmeye başlandığını belirten Babacan, "Ülke bunun tartışmasını yaşıyor. İnanın, hicap duyuyorum. Zamanında Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği Bakanlığı yapmış, 11 yıl ekonomisinin başında olan bir kardeşiniz olarak hicap duyuyorum. Rusya’dan gelecek 2 milyar dolara kaldıysa bu ülke yazıklar olsun. Biz buna layık değiliz. Bu ülke böyle bir yönetime layık değil" şeklinde konuştu.

"Tek Haneye İndirdiğimiz Enflasyonu Tekrar Azdırdılar"

"Kendi zamanında tek haneye indirdiği enflasyonu hükümetin tekrar azdırdığını" söyleyen Babacan, "Enflasyonu tek haneye indirip arkadan da altı sıfır atmıştık. Bu hükûmet bir sıfırı ekledi. 2001-2002 krizini biz kadromuzla beraber çözdük. 2008-2009 krizi çıktı, bana ‘tekrar ekibinle beraber ekonomiye geç’ dediler. Döndük, 6 ayda o krizi çözdük. Eğer seçime kadar bu ülkeyi daha da batırmazlarsa, şartlar bu şekilde devam ederse seçimden sonra evelallah 6 ayda biz bu krizi çözeriz" ifadelerini kullandı.

Ali Babacan rusya gelecek 2 milyar dolar kaldıysak yazıklar olsun bizim zamanımızda tek haneye indirdiğimiz enflasyonu tekrar azdırdılar