Babacan Şimdiden Yan Çizmeye Başladı: Mevcut Sistemi Rehabilite Edebiliriz

TAKİP ET

TV5'te katıldığı programda açıklamalarda bulunan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, uzun istişareler sonucu mutabakatına varılan ve kamuoyuyla paylaşılan Parlamenter Sisteme Dönüş sürecinde şimdiden yan çizmeye başladı.

TV5'te katıldığı programda açıklamalarda bulunan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, uzun istişareler sonucu mutabakatına varılan ve kamuoyuyla paylaşılan Parlamenter Sisteme Dönüş sürecinde şimdiden yan çizmeye başladı. Dönüş yerine mevcut sistemde iyileştirmeler yapılabileceğini ifade eden Babacan, bu konuda Cumhur İttifakı'yla dahi çalışılabileceğini belirtti.

Babacan'ın konuya dair açıklamalarının tamamı şöyle:

"Parlamenter sistem tabii önemli ama mevcut sistemi anayasa değişiklikleriyle rehabilite edebiliriz. Mevcut sistem de denge-kontrol mekanizmasının güçlendirildiği ve güçler ayrımının daha sağlıklı yapılabildiği şekle getirilebilir. Önümüzdeki 5 yıl, erken seçim olmazsa, mevcut parlamentoyla yapacağımız her şeyi mutabakatla yapmak zorundayız. Biz tabii ki parlamenter sistemi isteriz. Parlamenter sistem konusunda Cumhur İttifakı'yla buluşabilirsek onlarla da yapmak isteriz. Kaldı ki Sayın Erdoğan da bundan içten içe pişmanlık duyuyor olabilir. Zamanında yüzde 34 oyla tek başına iktidar oldu. Şimdi yüzde 49,5 bile yetmiyor. Günün birinde eski sistem daha mı iyiydi acaba, eski sisteme dönsek daha mı kolaylaşır acaba diyebilir. Çağrımız bakidir, 84 maddeden hangisi üzerinde uzlaşırsak gelin yapalım."

Ali Babacan deva partisi deva Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem parlamenter sisteme dönüş rehabilite