Babacan: Zam Havasıyla Seçim Patlatabilirler, Masadan Biri Aday Olabilir

TAKİP ET

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Karaman'da yaptığı ziyaretlerin ardından basın toplantısı düzenledi. Babacan basın toplantısında yaptığı açıklamada iktidarın yaratacağı zam havasıyla birlikte baskın seçim kararı alabileceğini söyledi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Karaman'da yaptığı açıklamada Altılı Masa'nın ortak adayını seçimin yaklaşmasıyla birlikte belirleyeceğini yineledi.

Adayın belirlenmesinden önce Altılı Masa'nın çalışmalarını bitrmesi ve geçiş sürecinin yol haritasını belirlemesi gerektiğini vurgulayan Ali Babacan, "Parlamenter sisteme geçene kadar ülkenin nasıl yönetileceği ile ilgili çalışmayı tamamlamamız gerekiyor. Bir de ortak seçim beyannamesi çalışmamızı tamamlamamız gerekiyor. Bunlar biterken ortak adayı da konuşmaya başlayacağız. Eğer ortak aday, 6 genel başkandan birisi olursa sorun yok" dedi.

Aday Masadan Biri Olmazsa? 

Adayın masadan bir isim olmaması halinde yapacaklarını anlatan Babacan, "O zaman ne yapacağız? Onu da davet edeceğiz. Senin bir görüşün var mıdır? ‘Bunları oku bak, 6 parti olarak çalıştık, ama itiraz edeceğin bir şey olabilir, ekleyeceğin görüşler olabilir, yeni bakış açıları olabilir.’ Ortak adayın da katkıları ile son halini verdikten sonra, tek bir ortak seçim beyannamesiyle seçime gitmiş olacağız. Nokta atış takvim vermem mümkün değil. Fakat ortak adayın tespiti de seçim takviminin yaklaşmasıyla beraber ele alacak bir konu. Öncesinde bu konuyu konuşmama kararı aldık" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun "Helalleşme" Çağrısı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "helalleşme" çağrısına değer verdiğini belirten Babacan, "Çok geçmişe takılmadan, ileriye doğru verilen sözlerin ve taahhütlerin kıymetini bilerek, güvenerek bir ortak çaba içerisindeyiz. Önemli olan şu; gördüğünüz Türkiye aynı Türkiye mi? Yarınların Türkiye’si için hedeflediğimiz, hayal ettiğimiz ülke aynı ülke mi? Bizim için şu anda önemli olan bu" ifadelerini kullandı.

Baskın Seçim Uyarısı 

İktidarın yıl başında asgari ücrete, memur ve emeklilere yapılacak maaş zamlarının ardından baskın seçim yapabileceği uyarısında bulunan Babacan, "Zam havasıyla beraber ‘Bir seçim patlatalım’ diyebilirler. Bir baskın seçim ilan edilebilir. Böyle bir ihtimal var. Fakat seçimin zamanında olma ihtimalini daha yüksek görüyoruz. Mayıs, haziran gibi bir tarihte, seçimin olma ihtimali daha yüksek" dedi.

DEVA Partisi'nin Anketini Açıkladı

DEVA Partililerin siyasi geçmişlerine ilişkin anketler yaptıklarını belirten Babacan, "Üç tur anket yaptık. Bu üyelerimizin yüzde 30'u daha önce AK Parti'ye, yüzde 20'si CHP'ye, yüzde 10'u MHP'ye, yüzde 5'i İYİ Parti'ye, yüzde 10'u daha önce HDP'ye vermiş" diye konuştu.

Üyelerinin yüzde 32'sinin 30 yaş ve altı vatandaşlar olduğunu açıklayan Babacan, "Yüzde 15-20 civarında da 'ben hiç oy kullanmadım, ilk defa oy kullanacağım ya da sandığa gitmiyordum, ilk defa sandığa gideceğim' diyen insanlardan oluşuyor" dedi.

ali babacan zam havasıyla seçim patlatabilirler masadan biiri biri olabilir altılı masa deva partisi baskın seçim