Babacan'dan Dikkat Çeken Varlık Fonu Açıklaması: Kurulmaması İçin Direndim

TAKİP ET

Şeffaflıktan uzak yapısıyla eleştiri konusu olan Varlık Fonu'na ilişkin DEVA Partisi liderinden çarpıcı bir açıklama geldi. Babacan, "Kurulmaması için direndim çünkü niyetlerini biliyordum" dedi.

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin 1. Olağan Çankırı İl Kongresi'nde gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. AKP hükumetlerinde uzun yıllar görev alan Babacan'ın Varlık Fonu'na dair çıkışı ise dikkat çekti.

Partili Cumhurbaşkanı'nın başında bulunduğu Varlık Fonu'nun kuruluşuna direndiğini vurgulayan Ali Babacan, şeffaflık eleştirileriyle karşı karşıya olan Fonun 64 milyar lira borçlandırıldığını kaydederek şöyle konuştu:

"Varlık Fonu'nun kurulmaması için direndim çünkü niyetlerini biliyordum. Ortada varlık yok ama fonu kurdular. O fon, şu an 64 milyar lira borca batmış durumda.

Yanlış adamlar ve yanlış adımlar yüzünden ekonomimiz dibe vurdu. Yetmedi, Merkez Bankası'nı borca soktular. Bir ülkenin Merkez Bankası borçlu olur mu?

Aziz milletimizden gerçekleri saklayan bu iş bilmez yönetime son verme zamanı gelmedi mi? Biz; bu milletin çiğnenen onurunu yeniden ayağa kaldırmak için yola çıktık.

Esnaf, 'Alıp sattığım mallara yüzde 30-40-50 zam geldi' diyor. Hükumet neden enflasyonu yüzde 10 küsür açıklıyor? Vatandaşa moral olsun diye değil. Sabit gelirliye maaş zammını o ayarlanmış oranlara göre yapıyorlar da ondan.

Esnaf diyor ki, "Bu virüs sadece bizim dükkanda mı bulaşıyor? Vatandaşın fabrikaya giderken bindiği otobüste, metroda virüs yok mu". Halkımızın nefesini de vergisini de tükettiler.

"Siz gemiden indiniz" diyorlar. Yine yanılıyorlar. Biz hiçbir zaman mafyayla, çetelerle, 28 Şubatçılarla, vesayet kalıntılarıyla aynı gemiye binmedik.

Sizin geminizin dümeninde küçük ortak oturuyor, rotayı da küçüğün küçüğü ortak çiziyor. İşte sizin reislik yaptığınız gemi bundan ibarettir. Bu geminin yolu da yol değildir."

deva partisi ali babacan varlık fonu akp kurulmaması için direndim deva partisi genel başkanı ekonomi bakanı başbakan yardımcısı ekonomiden sorumlu