Babacan'dan Eğitim Açıklaması: YÖK'ü Kapatacağız

TAKİP ET

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, partisinin Amasya İl Kongresi'nde eğitime dair bazı açıklamalarda bulundu.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin 1. Olağan Amasya İl Kongresi'nde partililere seslendi. Eğitime dair bazı açıklamalarda bulunan Babacan, "YÖK'ü kapatacağız" diyerek sistemi eleştirdi. 

Babacan, konuşmasında "Bugünkü iktidar eğitimi de kötü yönetiyor. Olan çocuklara, gençlere oluyor. Gençler sınav var mı, ertelenecek mi, okula gidilecek mi, ne zaman okul kapanacak derken, tamamen bilinmez bir düzenin içine hapsoldular. Pandemi döneminde çok ciddi bir fırsat adaletsizliği oluştu. Cumhuriyet tarihinde hiçbir zaman, varlıklı ailelerin çocuklarıyla, gelir seviyesi düşük ailelerin çocukları arasında bu kadar büyük bir fırsat adaletsizliği oluşmamıştı" ifadelerini kullandı. 

Babacan, YÖK'ü kapatacaklarını ve eskileşmiş eğitim sistemlerinden kurtulacaklarını belirterek "Eğitim, toplum mühendisliği yapmanın bir aracı değildir. Biz bu anlayışı sona erdireceğiz. Eğitimde fırsat eşitliğini, adaleti ve insanı merkeze alacağız. Bakın iddialı konuşuyorum, zamanında getirmek istediğimiz mali kurallar uygulanmaya başlansaydı... Bugünkü pandemi şartlarında yüz milyarlarca Türk Lirası vatandaşlarımıza rahatlıkla dağıtılabilirdi. Bugün Sayın Erdoğan'ın açıklayacağı bir ekonomi paketi olacak. İçeriğini bilmiyoruz ama yine de tavsiyelerimizi söyleyelim. Benim için 'Bir de bize kalkmış ders veriyor' diyor ama kopya çektikleri baya bir unsur var. Parti programımıza açık şekilde yazdığımız bir konu var; YÖK'ü kapatacağız. Üniversiteleri tek merkezden, şablonlarla, tornadan çıkmış kurallarla yöneten bir kurumun, bugünün Türkiye'sinde yeri yok. Türkiye'nin özgür, özerk ve performansa dayalı üniversitelere ihtiyacı var. Üniversite sistemi üzerine toplumu tartışmaya davet ettik. Önerileri topladıktan sonra düzenleyeceğimiz çalıştayla 'Yeni dünya, yeni üniversite, yükselen Türkiye' modelimizi anlatacağız" şeklinde konuştu.

ali babacan amasya il kongresi açıklama eğitim yök kapatacağız konuşam deva partisi genel başkanı lider