Babacan'dan Soylu'ya Sert Yanıt: Siyaseti Bazıları Tiyatro Gibi Görüyor

TAKİP ET

DEVA Partisi lideri Babacan, bütçe görüşmelerinde partisini de hedef alan İçişleri Bakanı Soylu'ya "Bir insan neyse öyle olmalı; partiye göre başka rol oynamamalı" sözleriyle yanıt verdi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, beraberindeki heyetle Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Merkezi'ne bir 'hayırlı olsun ziyareti' gerçekleştirdi. Parti heyetlerince gerçekleştirilen görüşmenin ardından iki lider kameralar karşısına geçti.

Beraber açıklamalarda bulunan DEVA Partisi lideri Ali Babacan ve Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, akabinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Babacan, bütçe görüşmeleri esnasında gerçekleştirdiği konuşma ile Türkiye'nin gündemine damgasını vuran İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya ise sert eleştiriler getirdi. 

Geçmiş tarihli açıklamaları akıllardan çıkmayan Soylu'nun bu değişimini vurgulayan Babacan, "Tiyatro sanatçılarımıza saygımız sonsuz ama siyaseti bazıları tiyatro gibi görüyor. Rol neyse, partiye ve konjonktüre göre oynuyorlar. Siyaset öyle olmamalı. Bir insan neyse öyle olmalı; partiye göre başka rol oynamamalı" diye konuştu.

deva partisi saadet partisi içişleri bakanı bütçe görüşmeleri ali babacan temel karamollaoğlu süleyman soylu bütçe görüşmeleri tiyatro