'Babaların Babası' Domenico Paviglianiti Yakalandı

TAKİP ET

İtalya'da 'babaların babası' olarak bilinen mafya lideri Domenico Paviglianiti, İspanya'da düzenlenen operasyonla yakalandı.

Ndrangheta mafyasının lideri olan Domenico Paviglianiti, İspanya'da düzenlenen operasyonda yakalandı. İtalya'nın en güçlü mafya oluşumlarından Ndrangheta’nın lideri Paviglianiti, iki yıldır kaçaktı. İspanyol ve İtalyan polisinin iş birliği ile Madrid'de yakalanan Paviglianiti’nin üzerinden Portekiz’e ait sahte belgeler ile 6 bin euro nakit para ve altı adet cep telefonu çıktı.

Avrupa’nın büyük bölümüne yayılan, kara para aklama, gasp ve uyuşturucu ticaretini yöneten Paviglianiti'nin lideri olduğu Ndrangheta’nın faaliyetlerinin parasal değeri hesaplandığında, İtalya’nın Gayri safi yurt içi hasılasının yüzde 3’üne denk geldiği belirtilmişti. Ancak ABD’li bir diplomatın yaptığı hesaplamanın yanlış olduğu fark edilmiş, ömür boyu hapse mahkum edilen Paviglianiti’nin cezası 30 yıla çevrilmişti. 

Paviglianiti, 2019'da cezasının yanlış hesaplanması sonucu serbest bırakılmış, daha sonra İtalya'dan İspanya'ya kaçmıştı.

Ndrangheta mafya Domenico Paviglianiti babaların babası yakalandı italya ispanya